Mijn eerste keer Too Good To Go!

8 months ago

Wat is Too Good To Go nu eigenlijk? Simpel: wij willen samen met jullie de strijd tegen voedselverspilling aangaan. Daarom hebben we een applicatie opgestart waarop supermarkten, restaurants, bakkers, ... hun overschotten online kunnen zetten. Jullie kunnen via een paar handige kliks een maaltijd redden, en zo de afvalberg weer een beetje helpen verkleinen! Dus, ben jij al een échte Waste Warrior?

Wat zit er in je pakket?

Haal de avonturier in jezelf naar boven, want Too Good To Go werkt met verrassingspakketten! Hoezo een verrassing? Het eten dat je redt bij Too Good To Go bestaat uit alle heerlijke en nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd.

We werken samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten in de toonbank leggen of die minder verkocht hebben dan eerst gedacht. Hierdoor weet je nooit exact wat je meekrijgt tot je effectief op de locatie bent. Een verrassing, elke keer opnieuw!

Wat als ik meer krijg dan verwacht?

Gelukzak! Als je meer voedsel dan verwacht meekrijgt in je verrassingspakket, mag je jezelf gelukkig prijzen. Maar wat doe je met 6 broden, 20 pistolets, of 10 chipolatas? Ik denk meteen aan een brunch met vrienden, een barbecue met je buren, of de diepvries! Het is nooit perfect meetbaar wat je meekrijgt. De prijs die je zit op de app is een richtprijs, maar de handelaar zal ervoor zorgen dat de prijs van je verrassingspakketje minstens overeenkomt met de originele waarde van de producten. Naargelang die waarde schat hij zelf in wat er in je pakketje zit. Soms is dat wat meer dan normaal, soms iets minder, maar met altijd hetzelfde doel: samen strijden tegen voedselverspilling! En hoe doe je dat beter dan met vrienden?

Wat als ik mijn verrassingspakket niet zo lekker vind?

Omdat het een verrassingspakket is, kan je jouw eigen producten niet kiezen. Het gaat om wat er nog overschiet op het einde van de dag. Soms kan het zijn dat er iets in je pakket zit waar je niet aan zou denken ... maar zijn we niet allemaal nieuwsgierig van aard? Too Good To Go geeft je de kans om nieuwe dingen uit te proberen. Ben je toch echt niet te overtuigen van die heerlijke blauwe kaas, of ben je toch geen fan van artisjok of exotisch fruit? Geen nood! Geef het aan je vrienden of overtuig je buren ... want tegen voedselverspilling strijden we samen. 

Ik heb minder gekregen dan dat er op de app stond ...

Gelukkig gebeurt dit niet al te vaak, maar soms kan het zijn dat je een wat meer uitgedund verrassingspakket meekrijgt. De originele waarde die aangegeven staat in de app is een richtprijs. Als er staat aangeven dat de originele waarde 12 euro is, is het normaal dat je soms voor 15 euro zal meekrijgen maar andere keren voor 10 euro. Aangezien de handelaar niet exact weet wat hij over zal hebben, kan hij hiervan de prijs ook niet exact bepalen. Wij adviseren onze handelaren om altijd hun belofte te houden, maar het kan gebeuren dat een handelaar plots tot de vaststelling komt dat hij/zij minder overschotten heeft dan gepland. Daarom kan de originele waarde van de producten die je meekrijgt, verschillen. Als je echt het gevoel hebt dat je véél minder gekregen hebt dan verwacht, aarzel dan niet om ons te contacteren en ons te vertellen over jouw ervaring. 

Moet ik de originele waarde of de kortingswaarde van de producten tellen als ik een verrassingspakket meekrijg?

Wij adviseren onze locaties over de hoeveelheid die in een portie moet zitten. Als klant mag je ervan uitgaan dat je minstens 50% bespaart op de originele winkelwaarde. Hierbij moet je wel met één ding rekening houden: van ‘gele labels’ of andere afgeprijsde producten wordt de oorspronkelijke waarde van het product gerekend. Zo verzekeren we ons dat er ook bij je thuis niets wordt verspild. Veel van onze partners hanteren ook een eigen systeem (zoals kortingen) om voedselverspilling tegen te gaan. Dit staat echter volledig los van Too Good To Go.

De producten in mijn verrassingspakket waren niet meer eetbaar.

"Best before, but also good after". Als het product over datum is, willen we je wel even vragen of dat de producten een verstreken “Ten minste Houdbaar Tot” datum hebben of een verstreken “Te Gebruiken Tot” datum. Je weet immers dat een verstreken THT niet zo erg is en dat we hierbij ons gezond verstand kunnen gebruiken (meer lees je op de officiële site van het FAVV), of op onze eigen blog. Misinterpretatie van houdbaarheidsdata zijn namelijk verantwoordelijk voor zo'n 10 procent van de 88 miljoen ton aan voedselverspilling in de Europese waardeketen. Ben je niet zeker of een product nog vers is? Vertrouw dan eerder op je zintuigen dan op de houdbaarheidsdata. Een yoghurt (met een expliciete THT vermelding) weet écht niet dat we vandaag 24 oktober zijn, en dat het tijd is om te vervallen. Opgelet! Sommige yoghurts hebben een TGT vermelding, deze mogen nooit worden geconsumeerd na het verstrijken van die datum. Proef, ruik en kijk. Indien er niet omheen te kijken valt dat een product uit jouw verrassingspakket vervallen of rot is, aarzel dan niet om ons te contacteren met een foto! Wij doen het nodige.

Tot slot!

Bij Too Good To Go groeien we elke dag en leren we elke dag bij, zowel van jullie als van onze partners en wij zijn jullie daar enorm dankbaar voor. Zelfs al heb je een minder positieve ervaring met een handelaar, of ziet een verrassingspakket er niet uit zoals je had gewenst: we've got your back.

Trouwens, wist je dat wij ook elke dag te maken krijgen met gebruikers die alleen maar positieve ervaringen hebben? Als dat ook het geval is bij jou, mag je dat ook altijd laten weten! Wij zijn altijd blij als we jullie fantastische pakketten kunnen delen op Instagram, of je nog maar onderweg bent naar de handelaar, of als je al het eten uitgestald op tafel hebt liggen: ook dan zijn wij er voor jou! 

Wist je dat ...

Wist je dat wij onlangs een Movement-platform hebben opgericht? Daar vind je meer informatie over voedselverspilling en de impact ervan. Graag willen wij jullie bewust maken van het probleem van voedselverspilling, maar op jullie beurt kunnen jullie ook zelf anderen op een andere manier doen nadenken over de impact van het weggooien van voedsel dat nog perfect consumeerbaar is.

Heb je nog vragen? Klik hier

instagram

twitterSam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play