PERSRUIMTE

Over ons, onze mediakit, en wat wij doen in de strijd tegen voedselverspilling

Mediakit

Afbeeldingen, portretten, logo's en… ontmoet onze foodles!

CONTACT

Wie we zijn, wie te contacteren en hoe

Mediakit

LOGO

Alle versies van ons logo, inclusief richtlijnen

Afbeeldingen

Portretten van onze Food Waste Warriors en te gebruiken afbeeldingen

Ons verhaal

Niemand houdt ervan om voedsel weg te gooien, maar de realiteit ziet er anders uit. Het verspillen van voedsel is een deel van ons leven geworden waar niemand nog bij stilstaat. Wij bij Too Good To Go konden het niet meer aanzien dat 1/3e van ons geproduceerd voedsel in de vuilnisbak belandde en beslisten dat er iets moest gebeuren. Een overtuigend begin van ons verhaal.

Het idee om technologie te gebruiken om mensen te verbinden en hen ervan te overtuigen dat voedselverspilling iets was om tegen te strijden, komt uit Denemarken. Dat idee is dan snel overgesprongen naar enkele ambitieuze ondernemers over heel Europa. Met dezelfde ambitie en passie om iets aan ons voedselsysteem te doen, kwamen zij op een eenvoudige oplossing: mensen verbinden op het juiste moment en op de juiste plaats om te strijden tegen voedselverspilling. 

Het win-win-win; voedsel-mensen-planeet concept werd de belichaming van een bedrijf dat meer teruggeeft dan dat het verbruikt, impact kan maken zonder schade te berokkenen en iedereen helpt om iets goed te doen - waar genieten centraal staat!

Voedselverspilling zet onze planeet onder een enorme druk. Volledige stukken bos worden gekapt om plaats te maken voor landbouw en producten die niet worden opgegeten. Daarenboven zijn er reeds talloze wetenschappelijke artikelen verschenen waarin voedsel dat verspild wordt op een niet-duurzame manier, ervoor zorgt dat schadelijke stoffen vrijkomen.

Onze app is momenteel de grootste marktplaats waar consumenten onverkochte verse producten op vinden. Too Good To Go verbindt gebruikers met handelaars die op het einde van de dag met onverkochte producten zitten, om zo de gebruikers te laten genieten van die producten in plaats van ze weg te gooien. Gebruikers krijgen heerlijke producten aan democratische prijzen, bedrijven zien hun klantenbasis groeien en de planeet wint er ook bij - een win-win-win situatie.

Dankzij het redden van onverkochte producten via Too Good To Go ondersteun je de kracht van verandering. Een planeet zonder voedselverspilling, is een betere planeet. Samen maken we dat waar!

Onze mensen

Dorien Janssens

Email: [email protected]

Phone: +32 9 320 00 19

Too Good To Go

Too Good To Go België

L. Delvauxstraat 2

9000 Gent

Belgium

Franco Prontera, Country Manager Too Good To Go België

Franco Prontera is de Country Manager van Too Good To Go België.

lees meer lees minder

METTE LYKKE, CEO

Als CEO van Too Good To Go leidt Mette een team van meer dan 600 getalenteerde Waste Warriors. Zij inspireren gebruikers en handelszaken om te strijden tegen voedselverspilling. Momenteel zijn er meer dan 14 miljoen geregistreerde gebruikers in Europa die samen reeds 20 miljoen maaltijden hebben gered!

lees meer lees minder

Zij praten over ons

Niet Nu Laura en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling
Lees meer
Vlaamse illustratrice Niet Nu Laura strijdt met 13 andere artiesten tegen voedselverspilling “want lelijke groentjes zijn ook lekker”
Lees meer
Trots dat ik al 200 maaltijden heb kunnen redden
Lees meer