Rondtrip in het Baskenland

a year ago

Iedereen houdt van Euskadi! Het maakt niet uit of je van de bergen of de zee houdt, van een groene of stedelijke omgeving, het belangrijkste is dat je van eten houdt. In Euskadi zal je alles vinden dat je nodig hebt om volop van je vakantie te kunnen genieten. Er is echter één iets: je mag niet bang zijn van een beetje regen! We laten je de drie belangrijkste plaatsen zien om te bezoeken tijdens je rondtrip in het Baskenland. Het beste nieuws: al deze steden liggen erg dicht bij elkaar en ze doen allemaal mee met Too Good To Go!

Bilbao

Bilbao is het modernistische rolmodel van alle Spaanse steden. Het indrukwekkende architecturale Guggenheim staat midden in de stad en is een symbool voor Bilbao's transformatie. Het museum heeft meer in zijn mars dan enkel tentoonstellingen. Je kan er ook terecht voor heel wat diverse workshops verspreid over het jaar.

Grommende maag na al die kunst? Ontdek het traditionele Baskische eten van Alkartetxe of de verse maaltijden van Kitxen. Neem je geredde maaltijd mee naar Abandoibarra, waar je geniet met zicht op de klassieke industriële bruggen en de Iberdrola-toren.

Naast de kunstzinnige metro, kun je ook de tram nemen om naar de Bizkaia-brug te gaan. Deze brug is een van de belangrijkste herkenningspunten van Bilbao. De oude wijk is bovendien het meest levendige deel van de stad. Probeer hier lokale specialiteiten van bakkerij Lemona of The Green Txoko en eet ze op bij Plaza Nueva.

Als je de tijd hebt, verken dan ook de omgeving van de stad. Bezoek bijvoorbeeld San Juan de Gaztelugatxe, een van de sets van Game of Thrones. Red in deze omgeving een verrassingspakket met bijvoorbeeld de beroemde pintxos van Zubi Ondo.

Donostia - San Sebastián

Het eerste bezoek aan Donostia is altijd bijzonder. De stad heeft je maar liefst zes kilometer kust te bieden met drie adembenemede stranden. Zurriola, La Concha en Ondarreta zijn perfect om te wandelen of te zwemmen (als je het koude water geen probleem vindt tenminste). Vergeet ook niet van het eten te genieten! Naast Zurriola zijn er pintxos te redden bij Zinema Corner

Paseo de la Concha is een must-do. Terwijl je onderweg bent naar het Miramar-paleis kom je langs het strand van Ondarreta. Om je nieuwe duurzame traditie in stand te houden, red je hier iets lekkers bij Bide Bide Llegazpi of Kilómetro Cero waar ze biologische en lokale producten gebruiken. Zodra je Ondarreta bereikt, vind je direct aan zee een van de beroemdste iconen van de stad: El Peine del Viento. Met een kabelbaan bereik je de Igueldo-berg en kun je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

De traditionele wijk is de beste plek om lokale lekkernijen te redden. In de unieke San Martín-markt red je een verrassingspakket bij Iñaki en Jenny. Loop daarna over het La Constitución-plein en langs de Santa María-kathedraal. Dan kom je vanzelf de haven tegen: een geweldige plek om even uit te rusten, te genieten van het uitzicht en je geredde maaltijd op te eten. Als je weer wat energie hebt, wil je misschien ook wel de Urgull berg bekijken. Zelfs als je eigenlijk meer een strandliefhebber bent, is dit het bezoeken zeker waard.

Vitoria - Gasteiz

Deze stad die bekend staat als "de groene hoofdstad" van Baskenland konden we niet links laten liggen. Start je bezoek rond de "middeleeuwse amandel" die het hele historische gedeelte van de stad vormt. Hier staan de best bewaarde gebouwen uit de regio. Je kunt vanaf hier naar het Machete-plein gaan en naar het Montehermoso-paleis klimmen tot aan de stenen muur, om te eindigen op het belangrijke Santamaría plein.

De beste manier om de stad te leren kennen is echter door alle lokale pintxos te proberen! Wist je dat je die ook kunt redden? Bij La Presumida, Taberna Ganeko, Canto del Cuco of Cafetería Pantikosa. Allemaal bieden ze een grote verscheidenheid aan pintxos om van te genieten in dit historische gedeelte van de stad.

Geniet ook van de natuur, want Vitoria heeft een ongelooflijk goed bewaard gebleven Groene Ring met een grote ecologische waarde. Je kunt deze bezoeken en verkennen met de fiets.

Baskenland is trots op haar duurzaamheid, dus hier zijn een paar tips om je vakantie groener te maken:

  • Je zult zien dat er speciale vuilnisbakken in de stad zijn voor elk soort afval. Dat komt omdat ze in Baskenland recycling heel serieus nemen en ervoor willen zorgen dat alles op de juiste plek terechtkomt.
  • Alle steden in Baskenland zijn fietsvriendelijk en er zijn verschillende plaatsen om een fiets te huren, zelfs van de lokale overheden!
  • Geniet op een verantwoorde manier van de natuur en laat alles achter zoals je het gevonden hebt (en als je vuilnis vindt, neem het dan mee!)

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play