Elegant en stijlvol naar Milaan

a year ago

Milaan staat gekend als de modestad bij uitstek. Pas je kledingstijl aan en ontdek de stad met de elegantie en de stijl die zo kenmerkend is voor Italianen. In het hart van Milaan, vlak naast de Duomo, beland je op de Via Torino. Volgens vele Italianen dé winkelstraat van Europa. Even uitblazen? Spring binnen bij onze partner EXKi en geniet van gezonde en uitgebalanceerde gerechten.

We wandelen via de Via Torino, voorbij de zuilen van San Lorenzo, recht het nachtleven in. Welkom in Navigli. Ooit een niet zo gewaardeerde buurt in Milaan, maar tegenwoordig een hotspot voor toeristen. Maak bij daglicht een wandeling langs de Darsena en geniet van een aperitief langs de grachten wanneer de avond valt. Je kan er ook inschepen voor een boottocht, een bezoek brengen aan Pinacoteca di Brera en genieten van een overheerlijke pizza bij Bottega Mascadelli. Hier garanderen ze je een pizza die licht en gezond is.

De historische en populaire wijk Isola is zeker een bezoek waard. Ooit een volksbuurt door de nabijheid van de vele fabrieken en de spoorlijnen. Nu is de buurt het symbool van de stadsvernieuwingen. Animo, cultuur en prachtige plekken om te genieten van de heerlijke Italiaanse zon zijn het recept. De Bosco Verticale vind je hier, een van de mooiste en meest innovatieve wolkenkrabbers ter wereld. Hip en trendy wezen in deze buurt is moeilijk, maar door een maaltijd te redden bij het lokale Poke House ben je al goed op weg.

De wijk Porta Genova ligt in het hart van het historische centrum van Milaan. Ontdek er de oudste en meest symbolische kerk in Milaan: Basilica di Sant'Ambrogio. De Basiliek werd aanvankelijk verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en vervolgens herbouwd, gelukkig bleven de schilderijen, sculpturen en ornamenten intact. Vlakbij vind je de kerk van Santa Maria delle Grazie, waar Leonardo's Laatste avondmaal zich bevindt. In de omgeving herontdek je de ware smaak van brood in het ambachtelijke Le Polveri.

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play