De weg naar 1 miljoen geredde maaltijden

10 months ago

Ben jij ook zo benieuwd hoe we erin zijn geslaagd om een miljoen maaltijden te redden? We vertellen het je! Het spannende begin, de vele ervaringen, onze successen maar ook onze twijfels. Wij gunnen je een blik achter de schermen bij Too Good To Go.

Zit en ontspan, wij vertellen het je allemaal…

Ergens in India, op een terras met backpackers (De zon en kruidige indiaanse geuren moet je er zelf maar even bijdenken) ontmoette Jonas enkele Denen. Zij deden het verhaal van Too Good To Go dat 2 jaar eerder was opgestart in Denemarken, maar nog niet beschikbaar was in België. Volledig in de ban van het verhaal en met een honger om een sociaal en verantwoordelijk project op te starten nam Jonas contact op met Too Good To Go. Na heel wat gesprekken, discussies en e-mails werd het groen licht gegeven om Too Good To Go België op te starten.

Het project bleek echter al snel iets te ambitieus om alleen op te starten. Na enkele enthousiaste telefoontjes naar het thuisfront vervoegden Jeff & Maarten de strijd tegen voedselverspilling. Met hun drieën gaat het team de uitdaging aan om Too Good To Go op te starten in België, met slapeloze nachten, vermoeidheid en een onzekere maar spannende toekomst in het vooruitzicht. Ze hebben geen vast kantoor en nog geen toegewijde partners. Na 4 weken hard werken ziet Too Good To Go het levenslicht. Op 1 maart 2018 gaan we officieel van start. In Gent, met 182 Waste Warriors & 36 partners.

De geleverde inspanningen werpen hun vruchten af: het team groeit, potentiële partners zijn makkelijker te overtuigen en meer en meer Belgen downloaden de app. De aanvragen voor interviews stromen binnen aan een razend en vermoeiend tempo. Nationale televisie, nationale krantenartikelen,…. Wat een beloning!

En toen ging het snel… héél snel

Hard werk loont. Dat leren we uit de opstart van Too Good To Go. Je goed omringen is natuurlijk noodzakelijk, de 3 Waste Warriors zochten naar talent in de weken en maanden na de opstart. Talent dat zich wilde engageren in de strijd tegen voedselverspilling en een avontuurlijke wending in hun carrière zochten. Ontmoet Annekien. Zij verliet de advocatuur en vervoegde ons als key account manager.

"Na een online cursus over sociale innovatie, wist ik dat ik iets wilde doen waarmee ik écht het verschil kon maken. Ik belde met Jonas en snuisterde rond op de Franse Too Good To Go website (die voor België was op dat moment nog volop in de maak). Meteen was ik overtuigd om mee te werken aan de strijd tegen voedselverspilling. Ik kwam terecht in een team met een ongeziene gedrevenheid en passie, en nu staan we hier. Anderhalf jaar later, 19 fantastische collega's rijker, en 1 miljoen geredde maaltijden. Waanzinnig."

Ook Franco was een van de eerste die ons vervoegde. Jonas en Franco hadden elkaar reeds ontmoet tijdens het reizen in Myanmar. Jonas vertelde hem over zijn huidige plannen en Franco was meteen verkocht. Too Good To Go is niet zomaar een bedrijf, maar een plek waar mensen samen een uitdaging vinden die ze hiervoor niet hadden.

We zijn ondertussen anderhalf jaar verder: Jonas, Jeff, Maarten, Annekien, Franco, Fran, Katelijne, Kenny (dat ben ik), Julien, Sam, Marine, Tuur, Lewis, Josephine, Chloé, Charlotte, Marjolein, Frederic, Baptiste, Simon, Frederik, Janne en Martin zijn allemaal samengekomen met 1 missie: strijden tegen voedselverspilling!

"Aan het begin van dit avontuur had ik nooit stilgestaan bij deze mijlpaal en de weg ernaartoe. Ik ben trots op dit team en enorm dankbaar voor iedereen die vanaf het begin in ons geloofde… Deze mijlpaal maakt ons hongerig naar nog meer impact!" Zegt Jonas Mallisse.

Wat een groei, wat een weg! Vandaag is het echter tijd voor feest! We laten de onzekerheden en slapeloze nachten achter ons en genieten van onze mijlpaal. 1 miljoen maaltijden gered in België. 700.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 2.400 partners strijden met ons tegen voedselverspilling. Na zo'n prestatie zou jij toch ook een klein feestje vieren?

We zijn niet alleen snel gegroeid in België, maar er zijn ook een heleboel internationale collega's bijgekomen. België was het 6e land in Europa die Too Good To Go mocht verwelkomen. Sindsdien hebben we maar liefst 7 nieuwe landen mogen verwelkomen…. We zijn serieus over onze strijd tegen voedselverspilling, want samen maken we van de wereld een betere plek!

Ben je klaar om meer te weten te komen over ons avontuur?

Enkele mijlpalen

Op 26 november 2018 hadden we net 100.000 maaltijden gered. Een - toen - uitzonderlijke prestatie waar we allemaal heel fier op waren. De ambities zijn sindsdien alleen maar gegroeid, want toen hebben we beslist om 1 miljoen maaltijden te redden in 2019. Heel snel bereikten we een half miljoen geredde maaltijden. 16 Waste Warriors vierden een uitbundig feest en keken vol trots terug op een ongelooflijke tijd.

Onze eerste verjaardag mogen we natuurlijk niet vergeten. Op 1 maart 2019 vierden we met onze collega's en vrienden het voorbijgevlogen jaar. Zo konden we iedereen bedanken die heeft bijgedragen in onze strijd tegen voedselverspilling.


Hoewel Gent de eerste stad was waar Too Good To Go beschikbaar was volgden de andere centrumsteden snel: Antwerpen, Brugge, Hasselt, Namen, Luik, Charleroi. We kunnen alvast met trots vertellen dat we op dit moment in zo goed als alle postcodes van België aanwezig zijn, op 41 na… Daar brengen we snel verandering in.

Dit jaar was ook een verkiezingsjaar en die opportuniteit wilden we niet aan ons laten voorbijgaan. We trokken onze stoute schoenen aan en hielden onze eerste (maar hopelijk niet laatste) politieke campagne : #verkiezingenzonderverspilling. Een huzarenstukje om te organiseren, maar eentje waar we veel energie uithaalden. Laat het dus duidelijk zijn dat we bij Too Good To Go net die stap verder gaan om het verschil te maken. We willen meer zijn dan alleen maar een app…

Ontdek onze campagne

De memorable momenten van het voorbije anderhalfjaar zijn eindeloos. Ze geven ons energie om verder te gaan, om nog meer te strijden tegen voedselverspilling om nog ambitieuzere projecten aan te gaan. Met een community zo uitzonderlijk als die van ons, kan niets ons stoppen.

volg jij ons avontuur op de voet?

Volg ons op instagram   Volg ons op Facebook

Wat betekent het nu om 1 miljoen maaltijden te redden?

Door het redden van een maaltijd via Too Good To Go is je bijdrage veel groter dan je jezelf kan voorstellen. Benieuwd? We verzamelden alles in een andere blog.

Lees meer…

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play