Wij zijn Too Good To Go en we strijden tegen voedselverspilling!

We zijn een gezellige bende voedselhelden die gelooft dat iedereen op zijn eigen manier een verschil kan maken voor onze aarde. Lees het hier en neem deel aan onze missie!

Elk jaar gooien we meer dan 3.5 miljoen ton eten in de vuilnisbak.
De waarde hiervan wordt geschat op 670 miljoen euro per jaar.
Daarnaast verspillen we gemiddeld 345 kg voedsel per jaar per inwoner in België.
Hiervan wordt 15 kg per persoon thuis verspild.

Dagelijks worden we geconfronteerd met kleine frustraties, de ene negeren we al makkelijker dan de andere. Feit is dat niemand graag eten weggooit. Vreemd genoeg is het een dagelijkse gewoonte bij vele bedrijven en gezinnen. Wij besloten actie te ondernemen toen we nog perfect eetbaar eten in de vuilnisbak zagen belanden na een receptie… Dat eten was letterlijk Too Good To Go.

Na die confrontatie besloten enkele ondernemers uit Europa de handen in elkaar te slaan. Zij begonnen de app te ontwikkelen die Too Good To Go vandaag is. Een app waarmee iedereen zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling.

Jij geniet van overheerlijk eten terwijl je de lokale handelaar steunt. De handelaar vermindert actief zijn verspilling en krijgt nieuwe klanten over de vloer. Samen met de handelaar draag je bij tot een betere wereld. Win-Win-Win!

We weten dat gewoontes moeilijk af te leren zijn. Het is onze missie om mensen anders te laten nadenken over voedselverspilling. We slagen hier elke dag meer en meer in! Dankzij onze community groeien we in een ongelofelijk tempo en redden we samen meer en meer eten.
Too Good To Go België zag het levenslicht op 1 maart 2018 en ondertussen hebben we een ongelooflijke community van 1.296.432 Food Waste Warriors. Zij kunnen terecht bij 3.876 partners verspreid over het hele land die met ons actief voedselverspilling tegengaan. Samen met hun zijn we erin geslaagd om 3.593.599 maaltijden te redden.

Dat is meer dan 200 000 kg CO2e die niet voor niets is geproduceerd. Het equivalent van een jaar lang non-stop met de auto rijden of een Boeing 747 die naar New York vliegt.
maaltijden gered
Kg CO2e*
* Elke geredde maaltijd zorgt ervoor dat 2.5kg CO2e niet voor niets is geproduceerd.
Bron : EPA - United States Environmental Protection Agency

Word een voedselheld!

Red een maaltijd, maak het verschil! makkelijk & gratis.

App Store Google Play

Word een partner!

Stop meteen met het verspillen van jouw (heerlijke) eten en verdien een mooie extra!