Trakteer op een warme hap dankzij Too Good To Go & Enchanté.

2 years ago

Gent, woensdag 12 september — Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling en Enchanté VZW, het Gentse netwerk van hartelijke handelaars slaan de handen in elkaar. Vanaf vandaag kan de Too Good To Go community ook iemand trakteren op een uitgestelde maaltijd.

Een koffie drinken, je gsm opladen of gebruik maken van het toilet. Sinds begin 2018 stelt Enchanté VZW zijn netwerk van hartelijke handelaars ter beschikking aan kwetsbare mensen in Gent. Dat netwerk breidt nu gevoelig uit dankzij de kersverse samenwerking met Too Good To Go.

Fluitje van een cent

Het trakteren van een uitgestelde maaltijd via de Too Good To Go-app is een fluitje van een cent. Download en open de app en vind Enchanté VZW met de zoekterm "Trakteer een uitgestelde maaltijd". Too Good To Go zorgt ervoor dat de verzamelde fondsen bij de organisatie terechtkomt.

Enchanté gaat nadien aan de slag met zijn netwerk van sociale partners om de maaltijden op de juiste plek te laten terechtkomen.

“Maanden braken we ons hoofd over hoe we voedseloverschotten een plaats in ons netwerk konden geven. Veel handelaars bieden reeds voedsel aan, we wilden dan ook een systeem uitwerken waarbij we ook overschotten konden verdelen. Toen was daar ineens Too Good To Go met een voorstel tot samenwerking. Dankzij de app zetten we maaltijden opzij voor mensen die er nood aan hebben en krijgen gebruikers van de app de kans eens iemand op een warme hap te trakteren!” Aldus initiatiefneemsters Marie Haspeslagh & Rebekke Eschauzier.

Waarom koos Too Good To Go voor Enchanté?

Too Good To Go en Enchanté werken beiden nauw samen met lokale handelaars. De ene voor het tegengaan van voedselverspilling, de andere om bepaalde diensten aan kwetsbare mensen ter beschikking te stellen. Daarnaast is Gent de thuisstad voor beide initiatieven. Het was dan ook logisch om hier een eerste samenwerking op poten te zetten. “Enchanté VZW doet wat voedsel doet, namelijk mensen verbinden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze gemeenschappelijke impact nu nog groter wordt!” Aldus Jonas Mallisse, oprichter van Too Good To Go België.

Na evaluatie van deze samenwerking is Too Good To Go meer dan bereid om zijn platform ook voor andere initiatieven open te stellen.