Too Good To Go maximaliseert de positieve bijdrage aan het klimaat van zijn gebruikers tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek

a year ago

Gent, 28 mei 2019 — Tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek (30 mei tot en met 5 juni) lanceert Too Good To Go, de app die de strijd aangaat tegen voedselverspilling, een unieke campagne waarbij ze voor elke 100ste geredde maaltijd een boom planten. Hiermee willen ze de CO2-uitstoot verder neutraliseren, maar ook de positieve bijdrage aan het klimaat van zijn Food Waste Warriors erkennen en vergroten.

Het ambitieuze doel tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek is om meer dan 400.000 maaltijden te redden in Europa en daardoor meer dan 4.000 bomen te planten. Volgend op de teasercampagne onthult Too Good To Go voedselverspilling als de 3e grootste vervuiler ter wereld (indien het een land zou zijn). De app wil de bewustwording vergroten over de amper gekende correlatie tussen voedselverspilling en klimaatverandering.

Wie is de derde grootste vervuiler ter wereld?

Is de bevolking op de hoogte van de impact van voedselverspilling op klimaatverandering? Voedselverspilling is namelijk aansprakelijk voor 8% van overbodige CO2-emissies. Indien voedselverspilling een land was, zou het na China & Amerika de grootste uitstoter van CO2 zijn. Een statement verkondigd in de campagne die deze week van start ging. In het eerste deel van de campagne ging Too Good To Go samen met zijn community op zoek naar de 3e grootste vervuiler ter wereld, enkele dagen later onthulden ze voedselverspilling als de schuldige.

Oogsten, produceren, verwerken, transporteren en distribueren van voedsel draagt bij tot een grote ecologische impact. Een geredde maaltijd vertegenwoordigd 2.5kg onnodig geproduceerde CO2. Tussen 30 mei en 5 juni vindt de Europese Duurzame Ontwikkelinsgsweek plaats. Een Europees initiatief met als focus activiteiten, projecten en evenementen onder de aandacht te brengen die duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel dragen. Dagelijks brengt Too Good To Go de impact van voedselverspilling onder de aandacht bij zijn community van gebruikers en deelnemende partners. Tijdens de Europese Duurzame Ontwikkelingsweek gaan ze nog een stap verder door zowel voedselverspilling tegen te gaan en de impact van CO2 verder te neutraliseren. Voor elke 100ste geredde maaltijd planten zij een boom.

Dankzij dit initiatief verdubbelen ze hun positieve bijdrage op het klimaat. Onnodige CO2-emissies die gepaard gaan met voedselverspilling worden verminderd en bomen helpen de overtollige CO2 in de atmosfeer te neutraliseren.