Too Good To Go lanceert nationale campagne "SOS Patat: red patatjes, eet frietjes"

a year ago

Met de campagne "SOS Patat : red patatjes, eet frietjes" bundelen Too Good To Go en de belangrijkste partijen in de sector hun krachten om te voorkomen dat zo'n 750.000 ton Belgische aardappelen verloren gaan.

Aardappelen zijn de Belgische trots bij uitstek. Helaas wordt de Belgische aardappel, en meer bepaald de aardappelvariëteiten die geteeld en bewaard worden voor de productie van diepvriesfrieten en andere diepvriesproducten, nu met een groot probleem geconfronteerd.

De huidige situatie heeft het consumptiepatroon van diepgevroren aardappelproducten op verschillende niveaus door elkaar geschud. Met een daling van de export en de sluiting van een groot deel van de horecasector in België maar ook wereldwijd, zijn de verkochte hoeveelheden van deze diepvriesproducten sterk gedaald. Dit heeft als gevolg dat de koelcellen van de aardappelverwerkers overvol zitten.

Daarom worden de aardappeltelers nu geconfronteerd met een berg van 750.000 ton aardappelen die waarschijnlijk niet tot frieten of andere diepvriesproducten kunnen worden verwerkt. Deze aardappelen dreigen dus verspild te worden, indien er geen actie ondernomen wordt.

Too Good To Go neemt de strijd tegen voedselverspilling serieus en heeft de belangrijkste partijen in de sector rond de tafel gebracht: VLAM, Apaq-W, Belgapom, Clarebout, Agristo, Belviva, Mydibel, McCain, Pomuni, Ecofrost, Eurofreez, Lamaire, Farm Frites, Belpotato, Fiwap, ABS, Boerenbond, FWA, Comeos, Carrefour, Makro, Colruyt Laagste Prijzen, Spar Colruyt Group, Spar Lambrechts, Lidl, cora, Bon ‘Ap, Jumbo, FoodWIN.

Samen lanceren ze vandaag de nationale campagne: "SOS Patat: red patatjes, eet frietjes". De campagne roept de Belgen op met slechts één missie: "red patatjes, eet frietjes". Met mayo, ketchup, andalouse, vol-au-vent, stoofvlees, ballekes in tomatensaus... maar ook kroketjes of pommes duchesse. In welke vorm dan ook, zolang die maar worden opgegeten!*

Ontdek de SOS Patat acties van de partners op de website: www.sospatat.be

Ontdek de video "SOS Patat: red patatjes, eet frietjes" met Robrecht Vanden Thoren hier: * Frietjes eten doe je met verstand...

  • voldoende bewegen blijft uiterst belangrijk (denk aan de 10.000 stappen per dag). In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, lees je hier.
  • Er zijn alternatieven voor het koken in frituurolie. Denk aan oven- of airfryer frietjes of diepvriespuree.
  • Een voorraad diepvriesproducten inslaan, wil niet zeggen dat je ze meteen moet opeten.

Dorien Janssens

Email: [email protected]

Phone: +32 9 320 00 19

Too Good To Go

Too Good To Go België

L. Delvauxstraat 2

9000 Gent

Belgium