Too Good To Go, uitgeroepen tot "België's meest duurzame retailer" in zijn strijd tegen voedselverspilling.

6 months ago

Gent, 21 november 2019 | Too Good To Go, dé app die strijdt tegen voedselverspilling, kreeg de prestigieuze prijs voor de meest duurzame retailer in België, uitgereikt door de jury in het kader van de "Retailer of the Year Belgium". Deze prijs beloont de inspanningen van Too Good To Go ten voordele van duurzamere en meer verantwoorde consumptie.


Een zeer mooie erkenning voor Too Good To Go

Too Good To Go is gisteravond vertrokken met een mooie prijs, die de meest duurzame retailer van België beloont. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het gala van de Gondola Retail Society dat werd gehouden op het prachtige kasteel van Terblock in Overijse. Jonas Mallisse, initiatiefnemer van Too Good To Go in België, nam de prijs met veel emotie in ontvangst.

"Deze prijs is een beloning voor alle inspanningen van Too Good To Go in België, maar ook ver daarbuiten. Onze missie is om voortdurend te strijden tegen voedselverspilling door een oplossing aan te bieden die gemakkelijk te implementeren is en toegankelijk is voor iedereen. De positieve impact die we creëren is een onuitputtelijke bron van motivatie en maakt dat ik nog verder wil gaan.”


Een applicatie, en meer ...

Too Good To Go maakt een ongelooflijk snelle opmars in België. In iets meer dan anderhalf jaar tijd heeft Jonas een totaaloplossing ontwikkeld om voedselverspilling zo goed mogelijk tegen te gaan. In België wordt er jaarlijks gemiddeld 345 kg voedsel per persoon verspild, en zelfs 1/3 van het globaal geproduceerde voedsel bereikt niet eens ons bord. De ambitie blijft om iedereen de kans te geven om de afvalberg te verkleinen door simpelweg de app te downloaden die tot nu toe al 1,3 miljoen maaltijden uit de Belgische prullenbak heeft bespaard.

Er ontstaan ook internationale initiatieven en om hun ambities om te zetten in concrete acties, heeft Too Good To Go besloten te werken rond 4 pijlers met doelstellingen die tegen 2020 moeten worden gehaald:

  • Gezinnen : Too Good To Go wilt 50 miljoen mensen inspireren om thuis minder voedsel te verspillen

  • Bedrijven: 75.000 bedrijven ondersteunen ondersteunen en begeleiden naar een meer verantwoord beleid

  • Onderwijs: samenwerken met 500 scholen om leerlingen van alle leeftijden bewuster te maken van de problematiek die voedselverspilling is.

  • Politiek: Een impact maken op het beleid in 5 landen,, zoals de campagnes die in Frankrijk, Denemarken en Noorwegen op de vervaldata zijn gestart.


Alleen al door invloed uit te oefenen op de politiek kan voedselverspilling enorm worden teruggedrongen.. Het verminderen van voedselverspilling in de hele productieketen vereist overheidsbeleid en regelgeving op zowel internationaal als nationaal niveau. Too Good To Go wil een drijvende kracht zijn achter deze verandering en actief meehelpen om van goede praktijken de norm te maken, om zo een duurzaam voedselsysteem op te bouwen. Met belangstelling te volgen dus …


DOWNLOAD DE PERSMAP


Perscontact:

Kenny Defrijn
[email protected]
+32 494 38 29 15
www.toogoodtogo.be


Over Too Good To Go België

Opgericht in Denemarken in 2016 en gelanceerd in België op 1 maart 2018, stelt de app van Too Good To Go iedereen in staat om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan door handelaren en consumenten te verbinden met elkaar via het platform.

Too Good To Go is de grootste community in Europa die de strijd tegen voedselverspilling actief aangaat. Meer dan 29.000 partners en 14 miljoen consumenten verspreid over 14 landen (Denemarken, Frankrijk, België, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, Polen, Oostenrijk, Portugal en Noorwegen). Samen hebben ze al meer dan 20 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Jonas Mallisse, een sociaal ondernemer uit het Gentse bracht Too Good To Go naar België en vindt voedselverspilling het meest gênante probleem ter wereld.

Iedereen inspireren en engageren in de strijd tegen voedselverspilling is de missie van Too Good To Go. Dit vertaalt zich in het oprichten van een wereldwijde beweging om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Too Good To Go zit in op 4 pijlers : Gezinnen, Bedrijven, Educatie en politiek.

www.toogoodtogo.be