Too Good To Go neemt deel aan Horeca Expo en wint Innovation Award

6 months ago

Gent, 18 november 2019 | Too Good To Go, dé app tegen voedselverspilling neemt voor het eerst deel aan Horeca Expo dat plaatsvindt van 17 tot 21 november in Gent. Dankzij het thema “Taste The Green Future” is Too Good To Go een officiële partner. Als kers op de taart wint Too Good To Go ook de Horeca Expo Innovation Award. De prijs bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector of een oplossing bieden voor vele horecazaken.


Een prijs voor een innovatief concept

Too Good To Go kon van geen betere eerste ontvangst kunnen dromen. De innovatieve start-up won de innovatieprijs in de categorie Food, een bekroning op het harde werk van het jonge en dynamische team, maar ook een erkenning van de harde realiteit van voedselverspilling in vele zaken. Om zaakvoerders te helpen hun voedselverspilling te verminderen, biedt Too Good To Go een eenvoudige en flexibele oplossing met tal van voordelen.

  • Makkelijk : De handelaar hoeft niet te vermelden welke producten er worden meegegeven in de aangeboden verrassingspakketten.

  • Nieuwe klanten : De Food Waste Warriors van Too Good To Go zijn nieuwsgierig van aard en geven daarenboven zelf aan dankzij Too Good To Go nieuwe zaken te ontdekken. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Wageningen uitgevoerd in oktober 2019 ontdekt maar liefst 58% van onze gebruikers nieuwe winkels via Too Good To Go, waarvan maar liefst 76% terugkeert als vaste klant.

  • Extra inkomsten : Handelaars verdienen iets extra door producten die vroeger gewoon in de vuilnisbak werden gegooid.

  • Een duurzaam imago : Door een engagement aan te gaan met Too Good To Go toont de handelaar ook zijn visie op de huidige klimaatuitdaging.


Als handelaar deelnemen aan Too Good To Go? www.toogoodtogo.be/wordpartner


Too Good To Go, een officiële partner van Horeca Expo tijdens hun Taste The Green Future editie.

Dit jaar zet Horeca Expo haar exposanten die duurzaam werken extra in de kijker. Dat doen ze door het GREEN SPOTLIGHT-programma dat verweven zit in deze editie van de beurs. Het programma staat open voor alle exposanten die investeren in duurzame ontwikkelingen in de meest ruime zin van het woord.

De deelname van Too Good To Go aan Horeca Expo wordt ook weerspiegeld in de Keynote van oprichter Jonas Mallisse. Too Good To Go wilt een sociale rol op zich nemen met als missie de positieve impact op de planeet te maximaliseren.

“Voedselverspilling tegengaan in de volledige voedselketen is essentieel. Too Good To Go biedt zijn partners de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren, zich te verrijken met nieuwe klanten en tegelijkertijd zichzelf te positioneren als een toegewijde speler in het klimaatdebat” aldus Jonas Mallisse.

Bezoek Too Good To Go tijdens Horeca Expo in Gent van 17 tot en met 21 november.

Download Persmateriaal

Contact presse:


Kenny Defrijn

[email protected]

+32 494 38 29 15

www.toogoodtogo.be


Over Too Good To Go België

Opgericht in Denemarken in 2016 en gelanceerd in België op 1 maart 2018, stelt de app van Too Good To Go iedereen in staat om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan door handelaren en consumenten te verbinden met elkaar via het platform.

Too Good To Go is de grootste community in Europa die de strijd tegen voedselverspilling actief aangaat. Meer dan 29.000 partners en 14 miljoen consumenten verspreid over 14 landen (Denemarken, Frankrijk, België, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Nederland, Polen, Oostenrijk, Portugal en Noorwegen). Samen hebben ze al meer dan 20 miljoen maaltijden van de vuilnisbak gered. Jonas Mallisse, een sociaal ondernemer uit het Gentse bracht Too Good To Go naar België en vindt voedselverspilling het meest gênante probleem ter wereld.

Iedereen inspireren en engageren in de strijd tegen voedselverspilling is de missie van Too Good To Go. Dit vertaalt zich in het oprichten van een wereldwijde beweging om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Too Good To Go zit in op 4 pijlers : Gezinnen, Bedrijven, Educatie en politiek.

www.toogoodtogo.be


Over Horeca Expo

Al meer dan 30 jaar is Horeca Expo het onmisbare evenement voor de horecasector in België. Tijdens de beurs staan kwaliteit, innovatie en authenticiteit centraal. Maar liefst 3000 merken vertegenwoordigen en presenteren hun nieuwe producten, diensten en trends van 17 november tot 21 november.

www.horecaexpo.be