Gent redt 20.000 maaltijden van de vuilnisbak.

2 years ago

Gent, donderdag 8 november - Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling is een vaste Gentse waarde! Samen met zijn 3.500 Gentse Food Waste Warriors redt Too Good To Go, de revolutionaire app tegen voedselverspilling, 20.000 maaltijden van de Gentse vuilnisbakken in 8 maand. Dit realiseerde de Gentse start-up met zijn 125 trouwe lokale Gentse partners.

Onder het motto “lekker eten hoort op een bord, niet in de vuilnisbak!” trekt de app Too Good To Go sinds begin maart doorheen België. Het uiteindelijke doel? Eten waarin tijd, liefde en moeite is gestoken ook effectief laten consumeren in héél België. De consument, beter gekend als Food Waste Warrior, plaatst een bestelling bij een van de vele handelaars in de regio en haalt zijn portie tegen sluitingstijd op, mét eigen verpakking. Een simpele, milieubewuste en voordelige manier van werken voor beide partijen.

25.000 maaltijden gered in Oost-Vlaanderen

De lancering van Too Good To Go in Gent vond plaats begin Maart 2017, langzaamaan breidt de community van handelaar & consumenten ook uit over heel Oost-Vlaanderen. Zo is de hele provincie goed voor 25.000 geredde maaltijden of 50.000 KG CO2 gered die niet voor niets is geproduceerd.

Too Good To Go blijft zich inzetten om verspilling wereldwijd tegen te gaan. We gaan steeds actief op zoek naar partners die samen met ons de strijd willen aangaan tegen voedselverspilling en hun harde werk niet graag in de vuilnisbak zien verdwijnen. Een partner die niet kan wachten op ons bezoek kan uiteraard zelf contact opnemen met ons via [email protected]

Populairste zaken in Gent

Sinds de prille start van Too Good To Go is het Belgische Foodmaker een vaste waarde op het platform. Ook in Gent is de hunker naar gezonde en verse maaltijdsalades niet te stoppen. Meer dan 1000 geredde maaltijden in het Gentse filiaal, maar nationaal goed voor 2.500 geredde maaltijden.

Lokale anti-verspillingshelden zijn Vishandel Paelinck met 1000 geredde maaltijden, Moor&Moor met zijn heerlijk veganistisch & lokaal aanbod en De Walrus, een Gents café dat huiselijk eten met een Indiase toets serveert. Zij redde beiden elk 700 maaltijden.

Wat brengt de toekomst?

Op 14 november doet Too Good To Go zijn verhaal bij Kobe & Danira in het fel gewaardeerde één programma "Over Eten". De uitzending draait rond de verspilling in productie en consumptie die we met ons allen teweegbrengen. Too Good To Go biedt een eenvoudige oplossing voor zowel handelaar als consument.

Ook Wallonië geniet van onze voedselrevolutie. Op 20 september lanceerden we Namen, de eerste Waalste stad in de Too Good To Go familie. De prille Waalse community redde in anderhalve maand 1.000 maaltijden. De revolutie landt volgende week in Luik.