1 op 10 Belgen strijdt tegen voedselverspilling

4 months ago
Gent, 5 maart — In maart 2018 startte Jonas Mallisse (CSR Pioneer 2019) in België de strijd tegen voedselverspilling. Hij bracht het van oorsprong Deense concept Too Good To Go, de app tegen voedselverspilling, naar zijn thuisstad Gent. 2 jaar na de start is Too Good To Go trots om aan te kondigen dat maar liefst 1 miljoen Belgen zich registreerden. Samen met 3000 partners, verspreid over het hele land, zijn ze erin geslaagd om 2 miljoen maaltijden te redden.


  • 1 miljoen Geregistreerde Belgen op de app
  • 2 miljoen geredde maaltijden sinds de start
  • 3000 partners op een duurzame weg dankzij samenwerking


1 miljoen geregistreerde Belgen

Too Good To Go telt ondertussen 1 miljoen Belgische gebruikers. Volgens recente studies bezit 84% van de Belgische consumenten een smartphone (Global Mobile Consumer Survey Deloitte), met iets meer dan 11 miljoen inwoners kunnen we dus stellen dat maar liefst 1 op de 10 Belgen interesse toont in de strijd tegen voedselverspilling. Een hoopgevend signaal voor een probleem dat 2 jaar geleden het daglicht niet zag.

2 miljoen geredde maaltijden

In die 2 jaar lange strijd tegen voedselverspilling is Too Good To Go er in geslaagd om 2 miljoen maaltijden te redden. Een verzameling producten die voorheen enkel en alleen in de vuilnisbak terechtkwamen en nu een "tweede leven" krijgen.

De producten die we dag in dag uit kopen in de supermarkt hebben al een heel leven achter de rug. Het produceren, verwerken en transporteren van deze producten laten allemaal een voetafdruk achter op het milieu. Ieder verkocht verrassingspakket wordt door Too Good To Go geteld als één geredde maaltijd. Iedere maaltijd bestaat ongeveer uit 1 kg voedsel, hiermee wordt dus 2,5 kg CO2 uitgespaard (FAO).

3000 partners in de strijd tegen voedselverspilling

2 jaar Too Good To Go, 1 miljoen geregistreerde Belgen en 2 miljoen geredde maaltijden waren niet mogelijk geweest zonder de hulp van partners die allen kiezen voor een duurzamer beleid. De lokale bakker, slager en supermarkt zijn samen met grotere spelers zoals Carrefour, AD Delhaize, IKEA, EXKi, en vele anderen terug te vinden op de app die strijdt tegen voedselverspilling.