Too Good To Go redt zijn miljoenste maaltijd, en meer…

9 months ago
  • Too Good To Go is erin geslaagd om 1 miljoen maaltijden van de vuilnisbak te redden in België. Goed voor maar liefst 2.5 miljoen kg CO2 die niet voor niets werd geproduceerd. Een mijlpaal die de organisatie viert met gebruikers en partners door middel van Waste Warrior Tickets.
  • Too Good To Go lanceert zijn Movement. Alle kennis, data & informatie over voedselverspilling is nu terug te vinden op 1 plek!

1.000.000!

Sinds 1 maart 2018 strijdt Too Good To Go tegen voedselverspilling in België. De organisatie heeft een community uitgebouwd van meer dan 700.000 gebruikers die terecht kunnen bij bijna 2500 partners verspreid over het hele land. Vandaag is de vooropgestelde mijlpaal van 1 miljoen bereikt! 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland i.p.v. in de vuilnisbak. Een leuke extra voor de handelaar, handig en voordelig voor de consument en positief voor het klimaat. 1 miljoen geredde maaltijden betekent dat Too Good To Go erin is geslaagd om 2.5 miljoen kg geproduceerde CO2 niet verloren te laten gaan in iets meer dan een jaar tijd.

Too Good To Go viert deze mijlpaal met al zijn gebruikers en partners. Daarom vinden de gebruikers deze week Waste Warrior tickets bij een select aantal partners. Waste Warrior tickets die wachten om gevonden te worden. Bij het redden van een heerlijke maaltijd via Too Good To Go maak je dus kans om zo'n ticket te bemachtigen. De app trakteert je op je volgende maaltijd en benoemt je tot officiële Waste Warrior aan de hand van een leuke verrassing.

De movement tegen voedselverspilling

Samen met het redden van 1 miljoen maaltijden begint Too Good To Go ook aan een nieuw en ambitieus avontuur, ver weg van de smartphone. Met de Movement willen we onze Waste Warriors inspireren om van voedselverspilling hun topprioriteit te maken.

Waarom en hoe?

Jonas Mallisse vertelt: "We waren ongelooflijk verrast - maar ook vereerd - door het aantal Belgen die via onze app tegen voedselverspilling willen strijden. We willen dit enthousiasme dan ook verder aanmoedigen. De komende tijd zullen we meer aandacht besteden aan het verspreiden van informatie en het vergroten van het bewustzijn rond voedselverspilling. Kortom willen we iedereen inspireren om een beweging tegen verspilling te vormen. De volgende grote stap in het avontuur samen met ons team van gepassioneerde Waste Warriors."

Vandaag lanceert Too Good To Go het eerste wapenfeit : De Movement. Een databank met alle kennis, data en informatie over voedselverspilling op 1 plek. Je vindt er een breed gamma aan informatie en advies voor iedereen, en lesmateriaal voor leerkrachten. Voor ieder wat wils! Het doel? Iedereen inspireren om te gaan handelen met een anti-verspillingsmindset.

De weg naar 1 miljoen geredde maaltijden

  • 26 november 2018 was een grote dag voor het team van Too Good To Go. De app maakte bekend dat er maar liefst 100.000 maaltijden waren gered sinds de start op 1 maart 2018. Een - toen - uitzonderlijke prestatie. Vervolgens stond de teller op 23 mei 2019 op een half miljoen geredde maaltijden. Opnieuw een teken dat de Belg Too Good To Go in de armen had gesloten en klaar was voor een ambitieuzer beleid omtrent voedselverspilling.
  • De eerste verjaardag van Too Good To Go België was nog zo'n uitzonderlijk moment. De ideale gelegenheid om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van het afgelopen jaar: het team, de gebruikers en de partners die voor een duurzame aanpak kozen.
  • Hoewel Gent de eerste stad was waar Too Good To Go beschikbaar was, volgden de andere centrumsteden snel: Antwerpen, Brugge, Hasselt, Brussel, Namen, Luik, en Charleroi. We kunnen alvast met trots vertellen dat we op dit moment in zo goed als alle postcodes van België aanwezig zijn, op enkele na… Daar brengen we snel verandering in.
  • Dit jaar was ook een verkiezingsjaar en die opportuniteit wilde Too Good To Go niet aan zich laten voorbijgaan. De eerste politieke campagne was een feit : #verkiezingenzonderverspilling. Laat het dus duidelijk zijn dat Too Good To Go net die stap verder gaat om het verschil te maken. De organisatie wil meer zijn dan enkel maar een handige app …