Verkiezingen Zonder Verspilling

Belgische verkiezingen op 26 mei: ontdek in korte video's wat onze politieke leiders voorstellen om te strijden tegen voedselverspilling.

↴ ↴ ↴ Scroll naar de video's met de antwoorden ↴ ↴ ↴

App Store Google Play

Beste burger,

Wanneer je stemt op 26 mei, spreek je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat het om een welbepaald thema dat ons nauw aan het hart ligt:

Het debat rond klimaatverandering en voornamelijk de strijd tegen voedselverspilling.

Belangrijke kwestie

Voedselverspilling kan niet langer worden genegeerd en zeker niet worden getolereerd. Het is een belangrijke kwestie die verantwoordelijk is voor 8% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot, een totale waarde bedraagt van meer dan €1000 miljard en een gemiste kans is om de 870 miljoen mensen te voeden die met een hongerig gevoel gaan slapen.Met Too Good To Go en FoodWIN zijn we vastberaden en willen we dat hier verandering in komt.

We willen dat de voedselverspillingskwestie een prioriteit wordt. We gaan voor ambitieuze en bindende Belgische doelstellingen, zoals de richtlijnen die door de Europese Commissie zijn ontwikkeld: in 2030 moeten voedselverliezen wereldwijd met 50% worden verminderd over de gehele voedselproductieketen. We willen ideeën en we willen acties.

Het is echter niet altijd gemakkelijk om de politieke programma's van elke partij te ontcijferen. Daarom hebben we hun vertegenwoordigers gevraagd zich een positie in te nemen over deze belangrijke kwestie door twee eenvoudige vragen te beantwoorden:

  1. Hoe wilt u tegen voedselverspilling strijden in de volgende legislatuur?
  2. En wat doet u zelf om voedselverspilling tegen te gaan?

Bekijk hun antwoorden in deze korte video's.


Koen Van den Heuvel, CD&V

Meyrem Almaci, GroenAnneleen Van Bossuyt, NVAWillem-Frederik Schiltz, Open VLDJan Busselen, PvdA


Yasmine Kherbache, Sp.aFilip Brusselmans, Vlaams BelangStandpunt van de Waalse politieke partijen


Carlo Di Antonio, CdH


Marie Nagy, DéFIOlivier De Schutter, EcoloMichel De Maegd, MR


Maxime Hardy, PS


Too Good To Go & FoodWIN, een gemeenschappelijke missie: Het stoppen van voedselverspilling!

Too Good To Go en FoodWIN geloven in een wereld zonder voedselverspilling.

Om dit proces te versnellen, willen we beleidsmakers bewust maken van de ernst van het probleem en hen overtuigen om regelgevingen te wijzigen die voedselverspilling kunnen tegengaan.

We werken ook samen met scholen, universiteiten, bedrijven en lokale overheden om grootschalige voedselverspilling tegen te gaan.

Ontdek op onze blog 9 simpele tips om tegen voedselverspilling te strijden bij je thuis, en onze voorstellen voor een beter beleid