Zürich : Financiële, economische en gastronomische hoofdstad van Zwitserland

a year ago

Reis je binnenkort naar Zwitserland? Dan is de kans groot dat je tocht begint in Zürich. Hier is namelijk de grootste luchthaven en het grootste treinstation van het land gevestigd. Zürich is ook een grote naam in de financiële wereld en de stad herbergt de hoofdkantoren van heel wat lokale bedrijven en banken. Maar Zürich is ook genieten van het prachtig uitzicht op de alpen, van de talloze restaurants & cafés, van de unieke winkelmogelijkheden enzovoort…

De stad (en het land) staan gekend als duur. Maak je geen zorgen. wij tonen je hoe je de prachtige stad verkent, geld bespaart en tegelijkertijd ook nog iets goed doet voor het klimaat.

De stad verkennen

Wij vroegen onze lokale Waste Warriors naar hun tips om de stad te verkennen. Hoewel het openbaar vervoer handig geregeld en zeer betrouwbaar is, is het gewoon een heel pak leuker om de stad te voet, met de fiets of scooter (elektrisch graag) te verkennen. Kom je aan in het centraal station? Kijk dan goed rond want fietsen en scooters vind je overal om je heen.

Tref je Zürich op een warme dag? Verspreid over de stad vind je drinkfonteinen. Geniet van het ijskoude schone water. Je herbruikbare fles is zo weer gevuld.

Winkelen

Wanneer je met de trein aankomt in Zürich ben je meteen in het centrum van de stad. Wandel door de Bahnhofstrasse en start meteen aan je winkelavontuur. Je bevindt jezelf namelijk in een van de duurste winkelstraten ter wereld. Maak je geen zorgen, wij weten beter dan eender wie waar je lekker en betaalbaar eten vindt. Open Too Good To Go op je telefoon en probeer Hitzberger of Yooji's te lokaliseren in het station. Zin in een poké bowl? Rice up! bevindt zich aan het uiteinde van de Bahnhofstrasse, Vlakbij het Pestalozzi-plein. Hier tref je een standbeeld van Pestalozzi, een pionier in het onderwijs. Wanneer je de Bahnhofstrasse uitloopt, loop dan even om richting Honold Confiserie, een heerlijk en authentiek bewaard geheim in Zürich.


Adembenemend uitzicht

Bezoek een van de oudste pleinen van de stad, Lindenhof. De geschiedenis van het plein gaat terug tot de Keltische nederzettingen. Geniet vooral van het fantastische uitzicht. Een andere fantastische plek om even uit te rusten is de Bürkliplatz: een adembenemend meer, grote cruiseschepen en de Alpen als dramatische achtergrond. Steek de brug over en tref het operagebouw met een van de gezelligste open pleinen van de stad. Ideaal om te pauzeren en te genieten van je heerlijk geredde maaltijden. In de buurt vind je Dean & David, een populaire saladebar die samen met ons de strijd aangaat tegen voedselverspilling.

Helemaal in de ban van alle prachtige uitzichten? Bezoek dan Grossmünster, een van de 2 torens kan je bezoeken. Een adembenemend uitzicht over de stad wacht op je.

Bruisend Zürich

Het oudste deel van de stad Niederdörfli kenmerkt zich door vele smalle straatjes en kleine winkeltjes. Maak ook even een stop bij onze partners in de buurt: SO Pizza of Cupcake Affair.

Wanneer je klaar bent met wandelen en je jezelf wilt onderdompelen in het bruisende deel van Zürich begeef je dan richting de Langstrasse. Je vindt er een uniek sfeertje midden in de stad die compleet haaks staat op de sfeer die de Bahnhofstrasse uitademt. Je vindt er ook een van de meest geliefde locaties van onze Waste Warriors: HILTL is beroemd voor zijn vegetarische buffet en beweert het oudste en eerste vegetarische restaurant ter wereld te zijn.


Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Sara Osmani
PR Manager

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play