World Food Day : #zerohunger

2 years ago

Zet je schrap, want er komt een belangrijke dag in het jaar aan! Op 16 oktober is het world food day, dit jaar aangekleed met de hashtag #zerohunger. Deze actie hoopt het bewustzijn rond hongersnood aan te scherpen zodat ze tegen 2030 uit de wereld is verholpen. Daarvoor steunt de actie op vier grote pilaren: geen voedselverspilling, meer produceren met minder, een gezonder en duurzamer dieet en voorstander zijn van de actie #zerohunger. Hopelijk kunnen zowel jullie als wij ons steentje bijdragen.


Even tijd voor de harde feiten… Honger dood meer mensen dan malaria, TBC en aids tegelijk. Gelukkig zijn jij en ik er om daar iets aan te doen, want maar liefst een derde van al het geproduceerde voedsel wordt verspild. Op die manier ontstaat er een steeds grotere kloof tussen de 821 miljoen mensen die lijden aan chronische ondervoeding en 1.9 miljard mensen die overgewicht hebben.


Hoe kan jij helpen? Heel simpel eigenlijk. Je kan bijvoorbeeld langsgaan bij lokale handelaars voor seizoensproducten. Op die manier respecteer je zowel het eten, de lokale handel als moeder aarde. Niet twee, maar drie vliegen in een klap dus. Daarnaast kan je je ook nog van je creatieve kant laten zien. Kinderen en jongeren tussen 5 en 19 jaar kunnen meedoen aan een posterwedstrijd. Door je eigen poster te maken en op te sturen verhoog je de zichtbaarheid van de campagne. En je kan zelfs in de prijzen vallen! Nog een andere oplossing voer je waarschijnlijk al uit. Door geregeld een maaltijd te halen met Too Good To Go ga je de strijd al aan tegen voedselverspilling. Meer inspiratie nodig? Die vind je terug bij de voorgestelde acties van World Food Day.


Er zijn dus heel wat mogelijkheden om honger in de wereld tegen te gaan. Nu is het enkel kwestie om ook actie te ondernemen. Als we de handen in elkaar slaan met vrienden en buren, en op groter niveau met verschillende sectoren, beroepen of zelfs landen kunnen we #zerohunger bereiken. Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Dan kan je steeds eens kijken bij getuigenissen van andere mensen.


Door allemaal ons goed hart te laten zien, kunnen we het verschil maken.Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play