De Ballekes Feesten x Wim Ballieu

23 days ago

De festivalzomer ziet er wat anders uit dan normaal. Gelukkig heeft Too Good To Go samen met Wim Ballieu voor jou de ideale oplossing gevonden om in de sfeer te komen. In de vorm van een zero-waste festivalboefke!

De Festi-bal

Laat je verrassen door Wim's favoriete festivalnummers en zijn versie van de Gentse Feesten. Wie weet ontdek je ook een paar moves van hem en worden De Ballekes Feesten ineens jouw favoriete festival van de zomer ... Benieuwd wat hij voor ons heeft voorzien? Wij zijn trouwens super benieuwd naar jouw festi-bal. Laat het ons weten via instagram of facebook. Wie weet win je wel iets lekkers!


Wat heb je nodig? Zoek naar restjes!

  • 300g gemengd gehakt
  • 150g kipfilet in blokjes
  • Kippenkruiden
  • 200g blank paneermeel
  • 75g Hinkelspelkaas (of bvb talegio)
  • 3 ‘bollekes” Diepvries spinaziepalletes (evt met room)
  • 500 g pasta naar keuze
  • Olijfolie
  • 1 el mascarpone
  • peper en zout
OPTIONEEL

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 courgette, in blokjes
  • een paar takjes peterselie
  • een paar takjes kervel
  • 100 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt

Hoe maak je je festi-bal?

  • Snij de kippenfilet in blokjes en kruid met kippenkruiden, meng ze met het gehakt 
  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Verdeel het gehakt in vieren en draai van elk deel een gehaktbal. Duw een stukje kaas en wat spinazieblokjes in het midden van elke gehaktbal. Vorm het gehakt er mooi rond omheen, zodat de bal volledig dicht is en de vulling er straks in de oven niet kan uitlekken. Rol de ballen door het paneermeel.
  • Leg de ballen op een vel bakpapier op een bakplaat en bak ze ongeveer 27 minuten.
  • Breng gezouten water aan de kook voor de pasta en kook beetgaar. Zet intussen een braadpan op het vuur.
OPTIONEEL 

  •  Voeg een lepel olijfolie toe. Stoof de sjalotten en look en voeg daarna de courgetteblokjes toe.
  • Hak de peterselie en kervel fijn. Snij de spinazieblaadjes in reepjes. Voeg de spinazie en kruiden bij de courgette en roer goed.
  • Hou voor je de pasta afgiet een paar lepels kookvocht apart. Doe het kookvocht bij de groenten en laat de mascarpone er zachtjes in smelten. Mocht je nog wat kaas van de vulling overhebben, kan je die er ook nog bij doen. Voeg peper en zout toe.
  • Roer de pasta door de saus en serveer met de gehaktbal. 

Awel, waar wachten we nog op?

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play