Waste Warrior Marijke

9 months ago

Vandaag trotseerden we weer en wind om tot in Kortemark te geraken, een gemeente van West-Vlaanderen. We bezochten er Marijke en haar drie hondjes, Floke, Fleur en Sarafien. Marijke is een fervente vrijwilliger bij onder andere het Rode Kruis, de lokale school, het rusthuis … en speelt ukulele! Ze gebruikt trouwens al eventjes de Too Good To Go app, en is fan. Wij ook!


Hoe komt het dat je Too Good To Go bent beginnen gebruiken?

“Ik hoorde het van een vriendin tijdens dat we vrijwilligerswerk aan het doen waren. We moesten nog eten hebben voor een volledige groep mensen, en ik vond maar niks … en toen sprak zij over Too Good To Go. Toen hebben we via de app een aantal pakketjes gereserveerd, en zo ben ik er in gerold!”

Hoe voelt het om een Waste Warrior te zijn?

“Ja, heel goed. Iedereen mag van mij weten dat ik tegen voedselverspilling ben.” Marijke vindt dat er nog steeds te veel eten wordt weggegooid: “ik begrijp dat niet. Mensen kopen zo véél, en smijten ook ineens zo veel weg, terwijl je ook gewoon kan kopen wat je nodig hebt.” Marijke is ook erg enthousiast over de verrassingspakketten: “het is altijd een surprise! Dat is echt super leuk, dat je op voorhand gewoon niet weet wat je gaat krijgen. Vorige week had ik bijvoorbeeld scampi’s voor op de barbecue, en de week ervoor had ik een volledige zak vol groente en fruit.”

Wat is jouw beste anti-verspillingstip?

“De diepvries! En soep maken! Altijd, als ik te veel groenten meekrijg van een Too Good To Go verrassingspakket, dan draai ik diegene die ik niet meer op krijg gewoon in een soepje. Die steek ik dan in de diepvries.”

Zou je Too Good To Go aanraden aan andere mensen?

“Ja, absoluut! Ik doe dat ook de hele tijd, aan de mensen in het rusthuis, aan mijn collega’s in het schooltje, aan mijn vriendinnen, … Ik ben absoluut tégen voedselverspilling en als ik dit initiatief kan verspreiden dan doe ik dat met veel plezier.”

Dankjewel Marijke!

Wil je als consument samen met ons de strijd aangaan tegen voedselverspilling? Klik hier!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play