Welke 3 voordelen levert Too Good To Go voor jouw zaak ?

Kelly Seminerio

3 months ago

Too Good To Go helpt jou en consumenten om voedselverspilling tegen te gaan. Maar dat is lang niet het enige voordeel die de samenwerking met Too Good To Go biedt. Je bewandelt ook het pad van een onderneming met een sociale en maatschappelijke rol, wat een positieve invloed heeft op je zaak en de marketing ervan.


MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN 

 • Trots op je merk
  Door je bijdrage aan sociale en duurzame initatieven kunnen je medewerkers met trots jouw merk uitdragen. Bovendien staat duurzaamheid hoog op de sociale agenda. Door voedseloverschotten te verdelen in plaats van weg te gooien, zien zowel je medewerkers als je klanten dat je je zaak runt met oog op de huidige actualiteit. Daar mag je best trots op zijn. 

 • Neem een voorbeeldfunctie in
  Voedselverspilling is niet meer van deze tijd, daarom zit je ook op de app en timmer je mee aan de weg van morgen. Neem een voorbeeldfunctie aan binnen de voedselindustrie en spoor andere ondernemers aan om zich ook aan te sluiten. 


Keurslager Lieve en Patrick (Opglabeek) bevestigt dit: 
"Vroeger deelde ik mijn overschotten steeds aan dezelfde mensen uit. Nu voel ik dat ik meer mensen bereik en kan helpen."


MARKETING


 • Trek nieuwe gebruikers aan
  Too Good To Go gebruikers die een Magic Box komen ophalen in jouw winkel zijn potentiële nieuwe klanten. Laat jezelf van je beste kant zien als ondernemer en wie weet bevallen de producten in de Magic Box zo goed dat ze er voor terug komen! Leuk weetje: een van onze partners vond een nieuwe werkkracht in een Too Good To Go-gebruiker! 

 • Je wordt gezien op de app
  Too Good To Go heeft meer dan 1 miljoen gebruikers, 1,4 miljoen om precies te zijn. Wanneer jouw onderneming op de app staat, worden alle scrollende gebruikers in de buurt van je zaak herinnerd aan het lekkers dat je aanbiedt. Positief toch? Dit is ook een groot voordeel voor beginnende zaakjesie hun klantenbestand nog moeten uitbouwen. Bovendien weten al die gebruikers dat jij ook je duit in het zakje doet voor een betere wereld.

 • In de media
  Voedselverspilling is een hot topic in het nieuws. De aandacht naar het probleem wordt groter en groter. Consumenten beginnen het net zo belangrijk te vinden en daarom is het belangrijker geworden om bewust bezig te zijn als ondernemer. Ga mee met de tijd en voorkom dat eten wordt weggegooid! Je kan onze samenwerking ook delen via sociale media om je volgers op de hoogte te brengen. 

Partner en Waste Warrior Lieve voegt hieraan toe: 

"Onbekend is maar al te vaak onbemind. Veel gebruikers van de app ontdekken niet alleen de winkel, maar ze krijgen ook minder gekende producten mee in hun pakketje. En dat smaakt al snel naar meer."

Business

 • Cross-Selling
  Door onderzoek ontdekten we dat Too Good To Go-gebruikers die voor het eerst jouw winkel ontdekken, vaak nog iets extra kopen of zelfs vaste klant worden! Lees in onze vorige artikels wat meer over de cijfers, en over hoe je Too Good To Go-gebruikers omtovert in vaste klanten

 • Proeven overtuigt!
  Laat klanten jouw winkel bezoeken en jouw producten proeven. Je verwerkt er zelf de restjes mee die je niet meer kon verkopen, laat de klant kennismaken met je producten en biedt de klant een bijzonder fijne ervaring in je winkel. 

 • Je voedseloverschotten kosten je geen geld meer
  Je hoeft niet na te denken over het verwerken van al het afval. Gebruik de app en klanten komen het eten voor jou ophalen. We streven naar volle magen, niet naar volle vuilzakken!


Kelly Seminerio

B2B marketing specialist