Verse kruiden: hoe best bewaren?

We kennen het ... je maakt vanavond een curry en volgens het recept moet je verse koriander hebben voor "de presentatie". Dus je koopt (of redt!) een bosje verse koriander ... al is dat wel ineens heel veel om slechts twee borden te dresseren, niet? Hoe bewaar je de rest? 

Behandel je kruiden als levende wezens!

Simpel: stop ze in water! Je kan verse bosjes kruiden gewoon gemakkelijk bewaren als je ze behandeld als bloemen. Heb je munt gekocht die nog in aan een klont aarde vastzit? Herplanten in een groentenbak ... zo begin je je eigen kruidentuin!

Invriezen!

Vind je partner dat je al genoeg bloemen in huis hebt staan, of heb je simpelweg geen zin om alle verse kruiden te verspreiden in de keuken? Snijd de kruiden fijn, stop ze in ijsblokmakers, voeg er nadien wat olijfolie of water aan toe en stop ze in de diepvries! Zo heb je voor elk gerecht lekkere, verse kruiden klaar.

Heb jij nog zulke tips? Laat het ons weten! 

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play