Verrassingspakketten met impact!

8 months ago

Zelf voelde je het waarschijnlijk al aankomen, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen: jullie zijn zo enorm goed bezig! Uit de studie van Wageningen University & Research over de impact van Too Good To Go bij gezinnen, blijkt dat meer dan 90 procent van de inhoud van de verrassingspakketten die jullie in huis halen, wordt geconsumeerd. Dat is FAN-TAS-TISCH! Welke resultaten kwamen hier nog allemaal uit?

Meetbare impact

Laten we het meteen nog maar eens herhalen: 90 procent van wat jullie redden via Too Good To Go wordt geconsumeerd! Daarenboven vinden jullie het verrassingseffect blijkbaar erg leuk (28 %), maar doen jullie vooral mee met de app omdat jullie actief de afvalberg willen verkleinen (35 %). Vaak vinden jullie wat jullie meekrijgen zelfs zo lekker, dat wat jullie niet meteen opkrijgen gewoon invriezen. Heb je echt teveel meegekregen? Dan doen jullie een feestje, en delen jullie het eten met vrienden, familie of buren. Wat vinden wij dat ongelooflijk fijn!

De cijfers van het onderzoek van Wageningen University & Research doen ons enorm veel deugd, want er wordt nog steeds 1/3e van het eten dat globaal geconsumeerd wordt, verspild. Dankzij jullie gebruik van Too Good To Go wordt die afvalberg toch een heel klein beetje kleiner, en alle kleine beetjes helpen. 

Samen tegen voedselverspilling!

Het lijkt misschien alsof je niet het gevoel hebt dat je een impact maakt, want wat is nu één verrassingspakket ... maar als je weet dat er 190.000 andere gebruikers van de app zijn die net hetzelfde denken, zijn dat 190.000 maaltijden die telkens opnieuw gered worden. Daarnaast zijn er in heel Europa nog zo'n 16 miljoen andere Waste Warriors die voedsel redden! En die zijn allemaal samen tegen voedselverspilling. You do the math. 

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Klik hier 

Klaar om nog eens je steentje bij te dragen? Klik hier

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play