Seizoensgroenten : Rode biet

Rode Bietensalade

Benodigdheden voor 4 personen : 

  • 600 g gekookte rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 koffielepel mierikswortel
  • 1 eetlepel zure room

Bereiding :


  • Meng de zure room met de mayonaise en de mierikswortel. Kruid met zout en peper.
  • Snipper de ui heel fijn. Snijd de rode bieten in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd hem in blokjes.
  • Breng de salade op smaak met de mierikswortelsaus en meng. Zet koel weg tot serveren.
  • Serveer de salade met een assortiment haring: stukjes haringfilet gemarineerd in dille, haringfilets met Luikse saus, rolmops op azijn en stukjes haring in currysaus. Geef er wat donker brood en crackers bij.

bron : https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Rodbetsallad-/-Rode-bietensalade/r/b6069dec64cd4fed9aa44454df94fc43?gclid=EAIaIQobChMIjfqsyoaR4QIVTLftCh15QwhLEAAYASAAEgKkA_D_BwE

Rodebietendip

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 300 g geschilde rode biet (in partjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 gram walnoten
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • peper & zout

Bereiding :


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de partjes biet op een bakplaat en besprenkel met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster de bieten 30 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Doe de geroosterde bieten en de andere ingrediënten in een blender en mix goed. Kruid met peper en zout. Serveer de dip als aperohapje, met crackers, olijfolie met een schepje za’atar erdoor en verse geitenkaas.

bron : https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/21067/rodebietendip

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Categorieën

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play