Seizoensgroenten en -fruit: september

Na een voedselverspillingsvrije zomer vol lekker eten, zon en reizen, zijn wij bij Too Good To Go helemaal opgeladen om jullie opnieuw te inspireren met seizoensgroenten, fruit en lekkere recepten! Uiteraard allemaal zo duurzaam mogelijk en met het oog op no-waste. Zijn jullie er klaar voor? Wij namelijk wel! 

September is de maand van de grond-groenten, althans: dat vinden wij. Aardappelen, andijvie, artisjok en aubergine kleuren uw bord, maar evenzeer paprika, pompoen, prei en prinsessenbonen. Wat absoluut niet mag ontbreken zijn champignon, ajuin, wortel en tomaat als je zin hebt in een lekkere spaghetti!

Groente van de maand

De kroost of medestudenten kunnen genieten van komkommer of radijsjes als 10-uurtje, terwijl jij je focust op de onbekende groente die wij deze maand in de kijker zetten: rammenas. Rame-wat? Rame-hoe? Rammenas! Rammenas komt oorspronkelijk uit het oostelijke deel van het Middellandse Zeegebied, en heeft een pittige, peperachtige smaak. Rauw, gestoofd of in de wok: met rammenas kan je heel wat kanten uit! Wij hebben voor jou een heerlijk receptje uitgekozen met deze vergeten groente - en toevallig met nog wat meer seizoensgroenten, komt dat even goed uit!

Rundstoofpotje met rammenas, pastinaak en pompoen

Wat heb je nodig voor een rundstoofpotje met rammenas, pastinaak en pompoen voor 4 personen? Je kan het rundstoofvlees natuurlijk ook gewoon weglaten, dan heb je een lekkere vegetarische schotel! 

  • 1 kg rundstoofvlees
  • 1 aardappel
  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • 300 g pompoen
  • 1 kleine rammenas
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 mierikswortel
  • 330 ml streekbier
  • 50 g boter
  • tijm
  • peterselie
  • peper
  • zout

Schil de groenten en snijd ze in vrij grote stukken. Houd de appels, mierikswortel en citroen over voor het bijgerecht.

Kruid het vlees in een ovenvaste pan en doe de groenten erbij. Voeg wat tijm toe, stoof de groenten, en blus met bier. Zet de pan in de oven, en laat anderhalf uur sudderen op 170 graden.

Schil de appelen en de mierikswortel. Rasp de appelen en mierikswortel naar smaak in een kom. Verfris met het sap van een halve citroen.

Werk het rundvlees af met flink wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!

Fruit van de maand

Nog zin in een lekker dessertje? Dat kan, met onze seizoensfruitjes. Deze maand kan je genieten van smakelijke nectarines, pompelmoezen, kiwis, meloenen en perzikken, maar ook de minder exotische soorten zijn deze maand op hun best. Denk aan appels, peren, frambozen, bramen en druiven. Niet alleen kan je alles bij elkaar gooien en een heerlijke fruitsla maken, je kan ook eens een “nice cream” proberen maken. Supersimpel, lekker, en verantwoord!

Nice cream met frambozen en pindakaas

Wat heb je nodig voor een nice cream met frambozen?

  • 1 blender
  • 1 kom bevroren frambozen
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Extra fruit naar smaak

Gooi de frambozen en de pindakaas samen in de blender, voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel wat romiger te maken, en serveer meteen! De rest kan je invriezen, maar wij zijn ervan overtuigd dat je alles gewoon in één keer binnenlepelt. 

Ben je een echte zoetebek? Voeg er dan een scheut vlierbloesemsiroop aan toe. Hou je vooral ook niet in om te experimenteren met ander fruit, of meerdere fruitjes samen – laat ons dan maar gewoon weten wat de lekkere combinaties zijn 😉. Smakelijk!


Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play