Broccoli in de spotlights van augustus!

8 days ago

Broccoli, een groente waar niet veel mensen voor staan te springen. Toch is deze zomergroente het waard om te proberen! Stomen, koken, wokken, bakken, ... deze veelzijdige groene reus is multifunctioneel. En het beste van al: je kan hem hé-le-maal opeten. Deel met ons jouw beste broccoli-tips op instagram of facebook!

Boordevol vitaminen

We zijn geen wetenschappers, maar ... Ze is niet alleen lekker, die broccoli, maar ook nog eens supergezond! Daarenboven blijkt broccoli goed voor het geheugen te zijn, net zoals radijzen, sinaasappels en appels. Kom maar op met die kruiswoordraadsels! Wist je trouwens ook dat broccoli het verouderingsproces vertraagd? Hallo, babyvelletje! 

Klaarmaken

Broccoli kan je op verschillende manieren klaarmaken. Eenvoudigweg koken tot ze beetgaar zijn is het gemakkelijkste, maar je kan je broccoli ook stomen, bakken of wokken. Als je je brocccoli stoomt behoudt de groente zijn vitaminen veel beter én de smaak komt perfect tot zijn recht (zoals bij bijna elke groente)! Ook in een wok is broccoli een onmisbaar element. 

Wist je trouwens dat je de steel van de broccoli evengoed kan opeten? Je kan ze invriezen als je ze niet meteen nodig hebt, maar alles beter dan weggooien ... Gebruik ze als aperitiefhapje met een dipsausje, maal ze in de soep of maak er een heerlijke broccoli-pesto van ... Meer tips? 

Schoonmaken

De roosjes van de groente lijken net kleine borsteltjes, sterker nog, ze werken ook zo! Wanneer je kauwt op een rauw broccoliroosje borstel je als het ware de bacteriën weg die plak op je tanden veroorzaken. Het ijzergehalte in de broccoli zorgt voor een soort beschermend schild op het tandglazuur. 

Bewaren

Een broccoli kan in de koelkast zo'n 3tal dagen overleven. Nadien begint ze langzaam aan te verkleuren. Let op! Het is niet omdat de roosjes van de broccoli wat gelig zien, dat de groente oneetbaar is. Wil je je broccoli liever invriezen? Dat kan! Blancheer hem zo'n 2tal minuten, en stop hem in de diepvries. Zo geniet je van je broccoli op elk moment! Smakelijk!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play