Rotterdam : Een oud zwembad, duurzame tassen en picknicken op het dak

a year ago

Een restaurant in een oud zwembad, duurzame boodschappentassen, picknicken op het dak en meer: ontdek duurzaam Rotterdam!

Duurzame stad

Rotterdam houdt wel van duurzame initiatieven. Zo toverde de stad het verlaten zwembad Tropicana om tot een broedplaats voor circulaire ondernemingen. In het bijbehorende restaurant Aloha proef je letterlijk de duurzame sfeer. Zo gebruiken ze de koffiegruis van jouw espresso bijvoorbeeld voor het kweken van oesterzwammen. Ook waan je je nog helemaal in zwembadsferen hier. Ga vooral even naar de wc, want dan loop je door een oude glijbaan.

Op de Mauritsweg vind je de winkel van ontwerpster Susan Bijl. Ze maakt Rotterdamse, kleurrijke, lichte maar ultra-sterke, waterafstotende, eco-vriendelijke shopping bags. Leuk als cadeau of gewoon voor jezelf natuurlijk. Neem ook een kijkje bij COLLECTIV. Deze conceptstore zit om de hoek.

Nog wat extra groen tijdens je bezoek aan Rotterdam, loop dan even binnen bij STEK: een sfeervol tuincentrum midden in Rotterdam.

Vervoer en architectuur

Rotterdam is makkelijk te ontdekken per fiets, met het openbaar vervoer maar zeker ook te voet. Loop bijvoorbeeld eens over de Erasmusbrug naar Katendrecht. Vroeger was dit een ruig zeemanskwartier. Tegenwoordig is het een hippe bestemming met vele restaurantjes en cafés. Je vindt hier onder andere de Fenix Food Factory: een oude loods waar je ambachtelijke producten kan kopen. Bij mooi weer drink je hier een biertje van de Kaapse Brouwers op het terras.

Niet ver van Katendrecht staat het iconische Hotel New York. Het voormalige kantoor van de Holland Amerika Lijn is nu een hotel en restaurant.

Nog meer kenmerkende gebouwen zien? Ga dan naar de Kubuswoningen. Voor 3 euro kan je een kijkje aan de binnenkant nemen. 

Lekker eten

De beste plek om te genieten van een picknick is bij luchtpark de Hofbogen. Via de Luchtsingel of de Heer Bokelweg klim je op het dak van Station Hofplein waar nu een park is. Geniet van het uitzicht, ga lekker in het gras liggen en wandel langs de fruitbomen. Of je kan op een van de vijftig kunstschapen gaan zitten. Weer iets om van je bucketlist af te strepen.

Dé tips van onze Rotterdamse Waste Warriors:

  • Dudok Patisserie: naast hun beroemde appeltaart verkopen ze nog veel meer lekker gebak. Een verrassingspakket voor de liefhebbers van zoet dus!

  • Daily Rotterdam: deze zaak vind je op de Kop van Zuid. Loop in de middag de Erasmusbrug over en haal een verrassingspakket met bijvoorbeeld broodjes, taartjes, en lunchgerechten.
  • De koffiesalon - Beursplein: hier serveren ze - naast koffie uiteraard - croissants, belegde broodjes en ambachtelijke koeken. Allemaal zonde om weg te gooien aan het einde van de dag!
  • Koekela: als je deze “American Style Bakery” binnenstapt, krijg je spontaan trek. De hele dag door ruikt het hier naar versgebakken taart.
  • Florentina Chocolates: in je verrassingspakket kan je huisgemaakte taarten, brownies, koekjes en soms ook chocoladerepen vinden. Alle chocolade komt direct van de boeren en is dus eerlijke chocolade!
  • Spirit Restaurant: dit is een 100% biologisch en vegetarisch restaurant. Laat je verrassen door al het lekkers wat ze hier aanbieden.

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Nicole van Brummelen

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play