Rondhangen op een verlaten luchthaven? Welkom in Berlijn!

a year ago

Dus je trekt deze zomer naar Berlijn? Zeer goede beslissing! Om je reis nog duurzamer te maken, hebben we onze Duitse Waste Warriors gevraagd hun favoriete partners met ons te delen. Hier gaan we!

Een trip door Berlijn begint traditiegetrouw aan de Brandenburger Tor. Het symbool van de Duitse eenheid. Hier stond namelijk de Berlijnse muur. Loop je de ene kant op dan beland je in de drukte en de schoonheid van het historische Berlijn. Wandel de andere kant op en de rust van het grootste park in Berlijn staat op je te wachten. Welkom in Tiergarten! Wat je ook verkiest, een heerlijke maaltijd kan je redden bij Restaurant Dehler's.


Na Tiergarten zet je Regierungsviertel op je agenda. Bezoek de Duitse Bundestag en wandel dan door naar Mitte, een befaamde wijk in Berlijn. Hier tref je heel wat winkelmogelijkheden en bezienswaardigheden zoals de Fernsehturm. Ga naar boven en krijg je een prachtig uitzicht over de stad.

De wijk Mitte is tof, maar Berlijn heeft nog heel wat anders in de aanbieding. Maak gebruik van de U-Bahn of een van de vele fietsalternatieven om de hippere buurten van de stad te verkennen. Misschien kan Kreuzberg je wel bekoren. De laatste jaren zijn heel wat jonge alternatievelingen hierheen verhuisd. Proef van het typische Berlijn bij Plan C en ga daarna rondhangen op Tempelhofer Feld. Een verlaten luchthaven, waar iedereen samenkomt!

Geniet van een wandeling bij Markthalle 9. Hier bezoek je verschillende eetkraampjes waar je ook met Too Good To Go terechtkan. Heerlijk brood vind je bij Endorphina Bio Backkunst en groenten en fruit zijn dan weer te redden bij Multikultisupermarkt.

De avond gaat van start in Friedrichshain. Naast genieten van het bruisende nachtleven is Too Good To Go er ook stevig vertegenwoordigd. Er is zoveel om uit te kiezen in deze buurt. De favorieten van onze gebruikers? NIL, waar je heerlijk eten red rechtstreeks uit Sudanië. Vroege vogels kunnen dan weer terecht bij het ontbijtbuffet van Mercure Hotel Berlin City.

Berlijn en duurzaamheid gaan hand in hand. Wij somden enkele tips op die je kan gebruiken tijdens je bezoek:

  • Bij de meeste hotels kan je makkelijk een fiets huren. Indien dit niet het geval is zijn er doorheen de stad voldoende andere opties!
  • Het Duitse kraantjeswater is net zoals het onze perfect drinkbaar. Vul die hervulbare drinkfles dus voldoende.

We vernoemden hierboven al veel van de populaire zaken onder onze gebruikers. We willen er echter nog enkelen met jullie delen:

Too Good To Go gebruik je eenvoudig doorheen heel Europa. Open je app en via de locatievoorziening krijg je meteen een selectie van onze lokale partners te zien.

Download Too Good To Go

Franziska Lienert
Content Manager

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play