Rabarber: een fruit of groente?

Sam Ampoorter

9 months ago

Of rabarber een fruit of groente is: daar zijn we nog niet helemaal over uit. Feit is wel dat dit een heerlijk product is dat perfect samengaat met zoete smaken. Wist je trouwens dat de bladeren van de rabarber niet eetbaar zijn? Die zijn giftig en worden gebruikt om luizen mee te bestrijden. Wow!

Sexy stelen

Zoals hierboven al aangehaald zijn enkel de stelen van de rabarberplant eetbaar. Hoe roder de steel, hoe zoeter de smaak! Rabarber doet het uitstekend in zoete gerechten. De zoet-zurige smaak geeft een verrassende toets aan de anders net iets te zoete confituur, cupcake of taart ... Een rabarber doet het ook prima in een hartig hoofdgerecht ... of in een drankje? 

Probeer deze heerlijke rabarber-mojito eens. Een zomer om nooit meer te vergeten, want deze plant groeit namelijk in de meeste tuinen gewoon in het wild. Staycation, here we come!

De stelen schoonmaken ...

... gaat heel gemakkelijk. Snijd de harde stukken aan de onderkant van de stengels weg en verwijder de bladeren. Dan spoel je de stelen schoon, en je bent al klaar! In de frigo kun je je gewassen rabarberstelen een volle week laten rusten voordat ze wat van hun smaak beginnen te verliezen. Buiten de frigo is rabarber zo'n drie dagen goed.


Wat is jouw favoriete rabarbergerecht? Deel het met ons op Instagram of Facebook! 


Instagram

Facebook

Sam Ampoorter

Community Marketing Specialist