Posters tegen voedselverspilling

Kenny Defrijn

2 months ago

U vraagt, wij draaien. Op World Environment Day presenteren we dan ook onze nieuwe duurzame én aantrekklijke must-have voor je interieur

Minder voedsel verspillen is een van de belangrijkste maatregelen die we kunnen nemen om klimaatverandering tegen te gaan. Toch belandt naar schatting een derde van het voedsel in de hele wereld in de vuilnisbak. En het ergste van allemaal: 53% van de voedselverspilling in Europa gebeurt thuis (EU Fusion).

Too Good To Go slaat daarom de handen in elkaar met inspirerende kunstenaars in Europa, met als doel: hedendaagse affiches ontwerpen die de strijd tegen voedselverspilling thuis aangaan. Elke affiche, uitgebracht in beperkte oplage, toont voedselverspilling op een unieke artistieke manier.

Laura Janssens illustreerde al verschillende kinderboeken en is ook de bedenkster van de webcomic 'Niet Nu Laura'. Haar cartoons werden de afgelopen jaren heel populair, en intussen heeft ze al meerdere boeken op haar naam staan. Laura's tekeningen zijn zowat de tegenhanger van Instagram. Geen lege oneliners of holle inspirational quotes dus, maar hilarische situaties uit het leven gegrepen.


Om zelf alvast het goede voorbeeld te geven, wordt elke affiche gedrukt op Crush-papier, dat voor 15% bestaat uit restproducten van de agro-industrie in plaats van cellulose uit bomen. Het kan gaan om residu's van citrusvruchten, druiven, kersen, lavendel, maïs, koffie, kiwi's… Geweldig toch?

De stijlvolle, kunstzinnige affiches tegen voedselverspilling zijn nu al verkrijgbaar. Alle opbrengsten gaan naar een organisatie die vecht tegen honger en voedselonzekerheid. Een affiche tegen voedselverspilling, geproduceerd met voedselresten, om een project tegen voedselverspilling te steunen!

Wees er snel bij, de beperkte oplage vliegt de deur uit.

Bestel nu jouw affiche!

Kenny Defrijn

Food Waste Warrior