Overzicht : November Filmmaand

2 years ago

We begonnen de maand met ‘Food, Inc.’ Waarbij onderzoek naar industriële landbouw en veeteelt in de Verenigde Staten, aantoont wat de merkbare schadelijke gevolgen zijn voor milieu, dier en mens.


Hierna ontdekten we ‘Taste The Waste’. Een indrukwekkende kijk op het effect van onze wereldwijde consumptie. Gelukkig biedt deze documentaire ook oplossingen dankzij slimme ideeën die de verspilling kunnen tegengaan.


De handen-uit-de mouwen documentaire ‘Tomorrow’, inspireert hoe gewone mensen met weinig middelen een verschil kunnen maken door kleine initiatieven op het gebied van duurzaamheid, alternatieve brandstoffen en lokale productie.


‘Wasted! The Story Of Food Waste’ leert je dankzij invloedrijke chef-koks, verschillende delen voedsel, waarvan je niet dacht dat het mogelijk was, te transformeren in heerlijke gerechten.


We sloten deze fantastische maand af met ‘Rotten’. Deze serie legt de fraude, corruptie en gevolgen voor onze gezondheid van de hedendaagse wereldwijde voedingsmiddelenindustrie bloot in zes meeslepende delen.


Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play