Op schattenjacht met de kids in je frigo!

Sam Ampoorter

9 months ago

Kinderen beginnen zich stilaan te vervelen, ouders slaan in paniek want ze weten niets meer om te doen en naar de winkel gaan hoeft ook niet meer want ... de frigo zit al vol. Wat nu? Too Good To Go is er om je te helpen wanneer je geen inspiratie meer hebt! Wat dacht je van een schattenjacht in je frigo met je kids? We leggen je het spel even uit.

Ontdek je frigo

2/3e van al het eten dat we in onze frigo stoppen, gooien we weg omdat we het vergeten of niet zien staan ... Jammer, toch? Het doet zo'n pijn als we een bakje aardbeien vol schimmel in de vuilnisbak moeten kieperen. Gelukkig kunnen we deze tijd gebruiken om - samen met je kroost of partner - je frigo zo te organiseren dat de aardbeien vooraan staan! ;-) Hoe werkt het? Download onderstaande afbeelding en print hem uit!

download mijn afbeelding!


Schattenjacht!

De manier hoe je je frigo ordent, is belangrijk. Het kan je helpen om de lekkerste producten vooraan te zetten, of je producten minder snel te laten vervallen! Wist je dat je je zuivelproducten het best in de deur bewaart?

Laat je kinderen mee helpen om je frigo te ordenen. Zo leren ze veel bij over houdbaarheidsdata én weten ze waar alles te vinden is. Geen vervelende vragen meer om een babybel: ze kunnen ze nu gewoon zelf pakken! Wij hebben voor een afbeelding gezorgd waarop duidelijk staat hoe je je frigo kan pimpen. Klaar voor je upgrade?

Ready, set ... go!

  • Eerste ronde: haal alles uit de koelkast!
  • Tweede ronde: Plaats alles terug in de frigo volgens het voorbeeld op de afbeelding! Let op de houdbaarheidsdatum. Om verspilling zoveel mogelijk te voorkomen, plaats je het voedsel dat eerst op moet in het zicht! En om dit de volgende keer dat je gaat winkelen te onthouden: hang de afbeelding van een correcte koelkast op de frigodeur!

Je hebt de schatten gevonden: zitten er producten tussen die je meteen kan klaarmaken? Bravo! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is samen een gerechtje verzinnen. En voor de kinderen (of ouders) die niet graag koken, een kleine tip: verstop lekkernijen in de hele koelkast voordat je op schattenjacht gaat, zo stoppen ze niet halverwege!

Wist je dat een goed georganiseerde koelkast zorgt voor ...

  • minder voedselverspilling : De helft van de wereldwijde voedselverspilling gebeurt bij ons thuis en de indeling van je frigo is daar mee verantwoordelijk voor!
  • minder verwarring rond houdbaarheidsdata : 1/3e van de consumenten kent het verschil niet tussen T.H.T. en T.G.T.
  • minder energieverbruik : Een goedgevulde koelkast verbruikt minder energie. Omdat er minder ruimte is voor warme lucht.

Welke receptjes zijn er bij deze schattenjacht uitgekomen? Laat het ons weten!

instagram

facebook

Sam Ampoorter

Community Marketing Specialist