Onverwacht verliefd đź’“

Je kiest niet op wie je verliefd wordt ... net zoals je niet kan kiezen dankzij welke producten in je Too Good To Go pakketje je hart sneller gaat slaan! Wij vroegen aan jullie met welke producten jullie een haat-liefde verhouding hebben, en verzamelden de antwoorden in deze blogpost. Wie weet word je wel onverwacht verliefd op een spruitenpizza? ;-)

Oesters ... een afrodisiacum?

Een aantal antwoorden van jullie samengevat: "slijmerig zeewater", "glibberig hoopje snot", "een zoute brij". Het is duidelijk dat jullie niet zo'n fan zijn van oesters. Nochtans zijn oesters een afrodisiacum - goed voor in de slaapkamer dus! Hoe krijg je ze dan binnen zonder dat je ervan moet walgen? Probeer ze eens met wat knoflook, kaas en room in de oven te zetten of ze te dresseren met 'salsa verde' ... Klinkt exotisch, toch? Ga er zelf mee aan de slag!

Creatief met spruiten

"Bah, spruitjes". Iedereen kent wel iemand die deze groente met een ware minachting aankijkt en vakkundig aan de rand van zijn bord schuift. Spruiten hebben inderdaad een smaak die je moet leren accepteren, maar waarom probeer je het niet eens op een andere manier?

Spruitjes hebben een koolachtige smaak, waardoor er velen onder jullie er niet echt fan van zijn. Gelukkig bestaan er een aantal tips om de smaak wat naar de achtergrond te doen verdwijnen. Snijd bijvoorbeeld het kontje van de spruit af vooraleer je hem kookt of bakt. Hier zit het meest bittere gedeelte. Wil je je spruiten wel opeten, maar Ă©cht niet proeven? Voeg dan een lepel suiker toe aan het spruitengerecht. Zo kan je een heerlijk gerechtje klaarmaken voor je geliefde! Meer tips? Die vind je hier.

Silly Sardines

Sardines ... De meningen zijn verdeeld, al gaan veel stemmen de negatieve kant uit. We geven het toe, sardines zijn moeilijk om van te houden. Ze zijn zout en hebben een erg speciale smaak. Hoe kan je hier van beginnen houden?

We hebben het al gezegd: sardines zijn zout. Om de zoute smaak wat te neutraliseren, kan je allerlei marinades en sausjes maken waardoor de sardines wat milder gaan smaken. Geen zin om een marinade te maken? Vul je sardines dan op met allerlei lekkere dingen! Je lief zal je dankbaar zijn. Ontdek hoe je je sardines op drie heerlijke manieren kan klaarmaken.

Koriander?

Hier zijn jullie heel duidelijk in: néén! Geen koriander in jullie eten. Nochtans kan het erg lekker zijn indien goed uitgebalanceerd. Je kan je rijst een pittigere smaak geven als je er fijngehakte koriander onder mengt, of je kan het gebruiken als afwerking van een oosters gerecht. Maak je vanavond een romantische rode curry? Voeg er dan zeker wat blaadjes van dit kruid bij ... spicy gegarandeerd! Voor meer inspiratie kijk je best even hier.

Klaar voor een waar liefdesavontuur? Een blind date? Kijk wat we beschikbaar hebben op onze app.

Kijk hier

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play