Traditioneel en hedendaags Turijn

a year ago

De voormalige hoofdstad van Italië, Turijn, kent een lange geschiedenis en staat bekend als artistieke, culturele en wetenschappelijke hub van Italië. Het kreeg wereldfaam door de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2006.

Aankomen met de trein doe je in Turin Porta Nuova Station. Wanneer je buiten wandelt beland je op de Corso Vittorio Emanuele II. De belangrijkste straat in de stad die het volledige historische centrum doorkruist. De volle 4.2km. Het oudste deel van de straat kenmerkt zich door vele winkels en bars. Je vindt er ook Gaudenti 1971, een patisserie die verrast met creaties die het midden houden tussen traditioneel en hedendaags.

De Mole Antonelliana is het symbool van Turijn. Ontworpen door de beroemde architect Alessandro Antonelli. Het monumentale gebouw is 167 meter hoog en was het hoogste gebouw ter wereld tussen 1889 en 1908. Sinds 2000 is hier het nationale filmmuseum gevestigd. Nabij vind je de Via Po. Een zijstraat herbergt de Albertine Academie. Verdwaal in eeuwen tentoongestelde kunstgeschiedenis. Kom terug naar het hier en nu dankzij Panacea. Hun brood, pizza's en focaccios zijn naar traditioneel recept uit 1950. 

In Turijn vind je ook een Egyptisch Museum van formaat. Het wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Waan je in Egypte tijdens een bezoek en wees verwonderd door de talloze tombes, papyrusrollen, beelden en sarcofagen uit het oude Egypte. Meer cultuur in de buurt: het beroemde monument van Emanuele Filiberto van Savoye, het museum van Risorgimento en de wetenschapsbibliotheek. Neem tijdig een pauze bij El Pan D'na Volta. Zij serveren pure en authentieke gerechten.

Borgo San Paolo is een buitenwijk in het westen van Turijn. De Fergat-tuin en de San Paolo-tuin vergroenen de wijk die vroeger vooral door industrie werd ingepalmd. In de jaren 90 werd de buurt nieuw leven ingeblazen door het implementeren van allerlei projecten. Genieten doe je bij onze partner La Delisiosa.

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play