Oktoberfruit
De zomer is nu definitief gedaan en het is eindelijk terug toegestaan om die lekker warme, fluffy truien uit de kast te halen. Herfst betekent: oranje, dieprood, donkergroen, mistige ochtenden en lekker eten. Ons zegt dit seizoen alvast wel iets. Jullie ook?
Wat ligt er in de winkelrekken?
Na de heerlijke ovenschotel die vorige week op onze blog stond, is het ondenkbaar dat je nog zin zou hebben in dessert … Niet met het recept dat wij voor jou hebben met ons seizoensfruit! Appel, braam, druif, framboos, kiwibes, meloen, nectarine, peer, perzik, pruim, en vijg. Dat is het fruit dat oktober ons biedt. Wat heb je nodig voor een crumble met peer en speculaasroom?
Crumble met peer en speculaasroom
- 4 peren
- 1 el tijmblaadjes
- sap van een halve citroen
- 100g boter
- 150g bloem
- 30g amandelpoeder
- 50g fijne suiker
- 4 el volle, platte kaas
- 2 el opgeklopte room
- speculaaskruimels
- 1 el bloemsuiker
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de geschilde peer in blokjes. Druppel er wat citroensap over, en bak de blokjes in wat boter en suiker beetgaar. Meng de bloem, het amandelpoeder, de suiker en koude boter tot een kruimelig mengsel. Verkruimel een aantal speculaaskoekjes. Beboter 4 vuurvaste schaaltjes. Verdeel de gebakken stukjes peer over de vier ovenschaaltjes. Werk af met de crumble en zet 30 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Meng de room, de speculaas en de poedersuiker onder de platte kaas. Schep een lepel op elk ovenschaaltje. Geniet ervan!
Community Marketing Specialist