Novembergroenten

9 months ago

Het is november, die ene maand waar de herfst steeds guurder wordt en Kerstmis al om de hoek staat. Hebben jullie al cadeautjes gekocht? Wij namelijk wel! Ons cadeautje voor jullie is een handig overzicht van de seizoensgroenten van november. Zijn jullie er klaar voor?!

Wat kunnen we eten?

Uiteraard is Halloween net gepasseerd, en hebben we pompoenen op overschot! Deze heerlijke seizoensgroente kan samen met rode biet, broccoli, knolselder, wortel, champignons en spruitjes een lekkere toevoeging zijn op je bord. Zowel in smaak als in kleur! 

Daarnaast kan je dit seizoen ook genieten van aardpeer, winterprei, pastinaak en schorseneren. Die laatste zijn overheerlijk met witte saus en echte aardappelen. Een aanrader voor koude avonden! Echter, omdat wij graag de herfst nog even vasthouden, hebben wij voor jou een lekker warme wintersalade uitgezocht.

Couscoussalade met pompoen en fetakaas

Deze salade kan je helemaal personaliseren naar eigen smaak, en is super simpel om te maken! Wat heb je nodig?

  • 300g couscous
  • 200g feta
  • 1 butternut pompoen/citrouille
  • 1 verse muskaatnoot/ noix de muscade
  • Kerstomaten/des tomates cerises
  • 1 limoen/citron vert
  • Honing/miel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de butternutpompoen doormidden en verwijder de zaadjes. Daarna snijd je hem in blokjes naar keuze, de schil mag je opeten! Verspreid de pompoenblokjes over een ovenplaat, giet er wat olijfolie over en kruid met peper, zout en geraspte muskaatnoot en zet voor een halfuurtje in de oven. Laat ondertussen de couscous opwellen. 

Na een halfuurtje haal je de pompoen uit de oven, en meng je de pompoen met de couscous. Voeg onder het mengen nog wat olijfolie, peper, zout en limoensap toe naar smaak. Werk af met honing, kerstomaten en fetakaas.


Smakelijk!
Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play