5 momenten waarbij Too Good To Go blonk van trots in 2019!

Sam Ampoorter

2 years ago

2019 loopt op z'n einde en laat ruimte voor andere avonturen en mogelijkheden die 2020 ons binnenkort, met een vleugje nostalgie, zal bieden. Natuurlijk hadden we de dingen altijd anders kunnen doen. Maar kunnen we niet allemaal even terugkijken op wat ons in 2019 opviel en er tevreden mee zijn? En om deze momenten wat extra hard te waarderen, gaan we ze gewoon opnieuw beleven. Klaar om terug in de tijd te reizen?

De mooiste momenten van onze gebruikers

Jullie zijn met bijna 900.000 Food Waste Warriors (enthousiaste helden die Too Good To Go hebben gedownload). 900.000! Of je de applicatie nu gedownload hebt uit nieuwsgierigheid, om samen met ons te strijden voor een betere wereld, om het wat economischer aan te pakken, of gewoon voor al het voorgaande tegelijkertijd: jullie zijn allemaal Waste Warriors en dragen allemaal bij aan een positieve impact op onze planeet. 

Sommigen van jullie hebben ons het voorbije jaar echt geraakt met boodschappen waar we nooit moe van worden, en onze Too Good To Go hartjes sneller deden slaan. Dit zijn de mooiste uitspraken die we met jullie allemaal willen delen:

Ik laat even een berichtje achter om mijn nieuwe ervaring met Too Good To Go te delen. Ik heb een gezin -we zijn met 5- en ik heb veel uitgaven vanwege gezondheidsproblemen. Door deel uit te maken van Too Good To Go kan ik mijn gezin een plezier doen met een klein budget en kan ik gemakkelijker wat rekeningen betalen. Bedankt om me te helpen in nieuwe dingen ontdekken, en vooral gezond te blijven eten ... 

 S., geëngageerde Waste Warrior uit Brussel 

 Hey Too Good To Go team! Ik heb net weer een heerlijke maaltijd uit de prullenbak gered vandaag, en we zijn nog maar maandag! Het ziet er weer uit als een geweldige week! En wat een genoegen is het om niet te hoeven koken. Ga zo door met jullie werk! 

W., tevreden Waste Warrior uit Gent


Als jij ons een berichtje wilt sturen, wat het ook is, ons team staat tot jouw beschikking!

Stuur wat liefde

Inspirerende partners

We hebben bijna 3.000 partners over heel België. Kleine zelfstandige winkels, ambachtelijke bakkers, slagers en traiteurs, gepassioneerde restaurantkoks, gerenommeerde hotels, geëngageerde supermarkten en nog veel meer. Allemaal hebben ze één ding gemeen: hun betrokkenheid bij de strijd tegen voedselverspilling. Maar sommigen onder hen gaan de extra mile, en daarom verdienen ze een plaatsje in ons jaar in vogelvlucht.

De ambachtelijke bakkerij Phillipart in Houffalize maakte indruk op onze gebruikers met de kwaliteit van haar producten, de generositeit van haar verrassingspakketten en de vriendelijkheid van haar team. Er zijn geen mooiere meningen en opmerkingen dan die jullie aan Jean-Marc en zijn team hebben gegeven. Bedankt daarvoor!

Fonteyne The Kitchen in Antwerpen is de partner die sinds hun samenwerking met Too Good To Go anderhalf jaar geleden de meeste maaltijden heeft gered. 4.661 verrassingspakketten werden door onze Waste Warriors opgehaald en gered van een triest einde. Wat een onwaarschijnlijke prestatie!

Sushi Gourmet in Brussel, Thirion Bakery in Ressaix of Slagerij Peter & Sabine in Sint-Pieters-Woluwe wisten al hun overschot van de vuilnisbak te redden! Elke maaltijden die ze op de app zetten, kwam op een bord terecht. Wat een heerlijke beloning voor deze partners!

Elke dag doen zulke kleine dingen ons er aan herinneren dat strijden tegen voedselverspilling ook fun kan zijn! Natuurlijk kunnen we al onze partners vermelden, maar misschien laten we jullie ze liever ontdekken op onze app?  

Ontdek meer van onze partners

Dit deed deugd

We noteren 19 september, 7:43 uur - Too Good To Go redt zijn miljoenste maaltijd in België. Een miljoen! 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland, en niet in de vuilnisbak. 1 miljoen keer hebben jullie de "red een maaltijd"- knop ingedrukt, 1 miljoen met zorg bereide verrassingspakketten door onze partners, 1 miljoen keer 'dankjewel' gezegd aan onze planeet, 1 miljoen maaltijden met vrienden, alleen of met familie, 1 miljoen inspirerende gesprekken, 1 miljoen keer denken aan Too Good To Go.
Voor dit alles zeggen we tegen jullie allemaal 1 miljoen keer dank u wel.

Dit was de eerste stap in de richting van die andere geweldige prestatie, die we op 16 november 2019 in Europa hebben bereikt: we redden nu 1 maaltijd per seconde. Dat is 86.400 maaltijden per dag. Wat een surreëel cijfer... en dit alles was niet mogelijk geweest zonder jullie allemaal.

Lees meer

Meer dan een app!

In september begon Too Good To Go aan een nieuw avontuur om te laten zien dat we verder gaan dan een smartphone. Onze teams hebben zich hiervoor ingezet, en blijven zich inzetten om zo de movement tegen voedselverspilling levend te houden.

Als eerste stap in onze missie lanceerden we een kennisplatform op onze website, de "Knowledge Hub". We hebben alle cijfers, middelen en informatie die je moet weten op één plek verzameld. Met een breed scala aan informatie, advies en lesmateriaal voor leerkrachten is er voor elk wat wils. Het doel? Iedereen inspireren en hen de tools geven om het heft in eigen handen te nemen.

Er zijn ook een aantal internationale initiatieven ontstaan, en om onze ambities om te zetten in praktische acties, hebben we besloten om te werken aan 4 pijlers die worden opgebouwd rond concrete doelstellingen die tegen 2020 moeten worden gehaald:

Gezinnen: 50 miljoen mensen inspireren om thuis minder afval te produceren
Bedrijven: 75.000 bedrijven ondersteunen in een meer verantwoorde aanpak
Onderwijs: samenwerken met 500 scholen om leerlingen van alle leeftijden bewuster te maken van afval.
Politiek: beïnvloeding van de wetgeving in 5 landen, zoals de vervaldatum campagnes in Frankrijk, Denemarken, Duitsland en Zwitserland.

Het duurt even, maar we zijn er aan bezig!

Politiek: laten we de koe bij de hoorns vatten

In mei 2019 begonnen we onze politieke beweging met een eerste campagne tijdens de Europese, regionale en federale verkiezingen, #VerkiezenZonderVerspilling. Hier hebben we politici van verschillende politieke partijen gevraagd wat hun standpunten zijn over de strijd tegen voedselverspilling. 2020 wordt het jaar van de follow-up van hun beloften! Blijf alert, het is nog niet voorbij!

Ontdek meer

Bij Too Good To Go verlaten we 2019 met een vleugje nostalgie, maar met een positief gevoel dankzij de betrokkenheid van al onze Waste Warriors! We hopen dat 2020 nog meer verrassingen brengt dan 2019. Trouwens, wat zijn je plannen voor volgend jaar?
Sam Ampoorter

Community Marketing Specialist