Maak kennis met onze partners: Le Red Fox

9 months ago

In de Cassiersstraat in Antwerpen huist een Waste Warrior: Le Red Fox. Charlotte Van Hoorick runt in haar eentje de zaak en probeert telkens opnieuw de meest duurzame keuze te maken. Too Good To Go is daar ééntje van. Wij spraken met haar af! 

Wil je zelf met ons als zaak aan de slag? Word partner!

Hoe voelt het om een Waste Warrior te zijn?

“Het is een fantastisch concept en soms lijkt het wel te mooi om waar te zijn!, zegt Charlotte enthousiast. “Ik probeer wel sowieso elke dag duurzaam te werken en zo weinig mogelijk weg te gooien, dus ik ben wel helemaal mee met de visie van Too Good to Go, daarom steun ik het ook heel hard.”

Le Red Fox werkt elke dag met verse, nieuwe producten en probeert elke dag nieuwe creaties op de kaart te zetten. Daarom is er soms al wel eens wat overschot. “Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien, maar ik werk elke dag vers en met verschillende producten, dus voordat ik jullie app gebruikte, werd recupereren een moeilijke opgave. Super dat mijn overschotten nu goed terecht komen!”

Gebruik je Too Good to Go zelf?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet de kans heb gehad om de applicatie te gebruiken”, geeft Charlotte toe. “Ik werk 6 op 7 met eten, en dan bestaat mijn avondeten meestal gewoon uit een simpele sandwich met beleg, of een boterham met wat confituur. Vanaf dat het wat rustiger is, ben ik zeker van plan Too Good to Go actief te gebruiken.”

Hoe beïnvloedt duurzaamheid jouw zaak?

Le Red Fox biedt meeneemmaaltijden aan en spoort hun klanten aan de verpakking terug te brengen, die ze dan hergebruiken in de keuken. “Niet alleen hebben wij de beste klanten die hun verpakking terugbrengen, wij zorgen er ook zelf voor dat onze verse sapjes geserveerd of meegegeven worden in glas, zonder rietjes. Onze mayonnaise of ketchup wordt ook geserveerd in glazen flessen, en ik ben erg streng op het recyclageproces.” Dat recyclageproces beheren is momenteel nog heel gemakkelijk voor Charlotte, omdat zij alleen in de zaak staat. Vanaf dat er meer volk zou bijkomen, moeten die uiteraard ook de bedrijfsvisie steunen. “Ik probeer er altijd zo veel mogelijk op te letten, maar als iedereen wat zijn best doet, wordt het allemaal wat gemakkelijker. Ik doe bijvoorbeeld ook mijn inkopen op de markt, en neem mijn eigen zakken mee.” Go, Charlotte!

Hoe gebruik jij je restjes?

Le Red Fox zet elke dag zes nieuwe gerechten op de kaart; het is daarom soms wat ingewikkeld om de resten van de vorig dag te herwerken in een volledig ander recept, maar ze doet haar best! “De restjes worden alleszins niet weggegooid”, zegt Charlotte ferm, “ofwel neem ik datgene wat ik niet meer kan gebruiken mee naar huis of zet ik het op de app. Soms gebeurt het wel eens dat er producten van de dag ervoor wél herwerkt worden in een ander recept!”

Heb je een persoonlijke duurzaamheidstip voor onze lezers?

“Neem je eigen verpakking mee wanneer je Too Good to Go gebruikt!”, lacht Charlotte. “Vroeger gaf ik dat altijd zelf mee in een plastieken potje, maar eerlijk: het werd te veel. Het is zo veel handiger als je je eigen potje meepakt!”

Ook krijgt Charlotte vaak de vraag of er een vegetarische optie is. “Ik biedt een gevarieerde kaart aan, met zowel vlees, vis als vegetarisch. Ik kan echter niet kiezen wat er over is, dus soms moet ik mensen teleurstellen … Dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mijn klanten zijn dan ook de beste!”

Zou je Too Good to Go aanraden bij collega-handelaars?

“Absoluut, en dat is ook al gebeurd!”, zegt Charlotte. “Ik ben er enorm eerlijk over, het is dan ook een super goed idee, en ik maak mijn collega’s er telkens opnieuw enthousiast over. Wanneer er iemand een verrassingspakket komt halen, zorg ik ook altijd dat ik een babbeltje met die mensen sla, want dat is enorm belangrijk. Dan vertel ik hen ook regelmatig over het feit dat TGTG echt een enorme hulp is.”

Thanks, Charlotte!

Wil je zelf met je zaak aan de slag met Too Good To Go? Klik hier!
Wil je als consument samen met ons de strijd aangaan tegen voedselverspilling? Klik hier!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play