Maak kennis met onze partners: Ijzerenwaag

9 months ago

Too Good Go Go leert zijn handelaars graag beter kennen. Zo leren we hun bedrijf beter begrijpen, maar krijgen we ook meer inzicht in hun duurzame gewoontes. We trokken naar Antwerpen en hadden een toffe babbel met Juliette op de IJzerenwaag. Juliette is een trouwe partner sinds mei 2018 en sindsdien zijn ze er samen met Too Good To Go in geslaagd om meer dan 1000 maaltijden te redden. 

Wil je zelf met ons als zaak aan de slag? WORD PARTNER

Hoe voelt het om een Waste Warrior te zijn?

Hoewel het volgens Juliette in het begin toch wat vreemd aanvoelde (ze waren namelijk een van de eerste partners in Antwerpen die besloten mee te doen met Too Good To Go) is het een samenwerking die heel vlot verloopt en de zaak met trots naar de verminderde voedselverspilling doet kijken: ""We hebben ooit 2 weken geen computer in de zaak gehad, waardoor we Too Good To Go niet meer konden gebruiken. Het was schokkend om te zien hoeveel eten er toen terug in de vuilnisbak belande."

Jammer genoeg bracht niet iedereen in het begin zijn eigen verpakking mee, maar door enkele warme oproepen naar de gebruikers van Too Good To Go is dat ondertussen al wel beter. Zelf heeft de zaakvoerster van Juliette de app nog niet gebruikt in een andere zaak. Het staat alvast zeker op de planning!

Hoe staat duurzaamheid op de agenda bij Juliette?

Juliette is een zaak die bekend stond om zijn duurzame, verse en iets duurdere kaart. Ze proberen daarnaast ook te zorgen voor originele, gevarieerde gerechten waarbij ze restjes op een creatieve manier proberen te verwerken in nieuwe creaties. Too Good To Go is dus een mooie aanvulling op het reeds gevoerde beleid: "We kunnen zeker en vast niet meer zonder! Het concept is echt super. Er werd jammer genoeg altijd eten weggegooid. Dankzij Too Good To Go komt dat nu terecht op een bord in plaats van in de vuilnisbak." Dankzij de samenwerking zijn alle producten op het eind van de dag ook gewoon op, terwijl er vroeger toch veel werd weggegooid.

Wat biedt Juliette zo al aan via Too Good To Go?

Uiteraard is niet altijd zo eenvoudig om in te schatten wat er nu exact overblijft op het einde van de dag. Klanten mogen zich verwachten aan pakketten die steeds de minimumwaarde benaderen, maar soms verschijnt er ook wel eens iets extra in het pakket. Die verrassingspakketten bestaan voornamelijk uit klaargemaakte gerechten zoals onder andere salades, groentenkrokketjes, quiches en lasagnes.

"Waar we wel op letten is dat vegan of vegetarische klanten een aangepast pakket krijgen, indien mogelijk", zegt Juliette.

Zou je Too Good To Go aanraden aan andere zaken?

"Jazeker! Je verdient een beetje extra op producten die vroeger in de vuilnisbak terechtkwamen. Wat super is! Je werkt mee aan een betere wereld door voedselverspilling tegen te gaan en heel wat nieuwe potentiële klanten komen over de vloer die op een lagdrempelige manier met je producten in aanraking komen."

Bedankt, Juliette!

Wil je zelf met je zaak aan de slag met Too Good To Go? Klik hier!
Wil je als consument samen met ons de strijd aangaan tegen voedselverspilling? Klik hier!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play