Maak kennis met onze partners: Delicatessen Cloetens

9 months ago

Katrien en haar team zijn fan van Too Good To Go, en doen daarom ook al even mee. Naast voedselverspilling, hebben ze ook nog andere duurzame initiatieven. Ze letten onder andere op hun recyclage, hun plastiekverbruik en hygiëne. Benieuwd welke lekkere verrassingspakketten je kan afhalen? Lees dan even hun verhaal!

Wil je zelf als zaak aan de slag met Too Good To Go? Word partner!

Wat is er typisch aan jullie?

"Gho, naast het lekkere eten en dat we samenwerken met Too Good To Go? (lacht). Delicatessen Cloetens heeft uiteraard een beleid waar we al jaren naar leven en naar streven: "un établissement de qualité mais pas de quantité". Wanneer we vragen waarom net die visie, is het antwoord erg duidelijk: "het is zo'n zonde om het voedsel waar wij tijd en moeite in hebben gestoken, verspild te zien worden", zegt Katrien fel, "en al zeker wanneer het nog kan geconsumeerd worden".

Wat doen jullie al reeds in jullie zaak wat met duurzaamheid te maken heeft?

Een traiteur zoals Delicatessen Cloetens heeft enorm veel voeding in de aanbieding, waaronder ook een grote hoeveelheid aan vleeswaren. Katrien en haar team doen wel hun uiterste best: "met de hygiënische wetgeving is het soms moeilijk om zuinig om te springen met papier, plastiek en schoonmaakproducten", legt Katrien uit. "Maar alles dat gescheiden en gerecycleerd kan worden, doen we sowieso. Zowel voor plastiek, papier enzovoort, maar ook voor voedsel. Dat vinden we erg belangrijk".

Op welke manier letten jullie op eventuele voedselverspilling?

"Wij kopen aan en bereiden eigenlijk altijd wat we gaan gebruiken", zegt Katrien". Er is bij ons niet echt ruimte om het budget te verspillen, dus we proberen echt wel alles kwijt te raken". Op de vraag of Katrien en haar team misschien tips hebben tegen voedselverspilling? "Jazeker!" lacht Katrien. "Koop zo veel mogelijk bij kleine ondernemingen, en koop enkel wat je nodig hebt. Maak misschien op voorhand een lijstje ..." Dat is inderdaad een handige tip! Als je op voorhand een lijstje maakt, ben je meer geneigd enkel te kopen wat je nodig hebt, en geen onnodige aankopen te doen die je naderhand misschien moet weggooien.

Wat is er veranderd sinds jullie Too Good To Go gebruiken?

"Hmm ... Ik denk de visie", zegt Katrien. Haar team knikt bevestigend. "We letten nóg beter op onze verspilling, niet alleen in verband met voedsel, maar ook algemeen. We worden er toch nog vaak mee geconfronteerd en zijn echt enorm geëngageerd om hier een verandering in te brengen". Go Katrien!

Zou je Too Good To Go aanraden bij andere handelaren?

(enthousiast) "Ja! Zowel om voedselverspilling tegen te gaan, als mensen te helpen die het niet zo breed hebben. Voor ons zijn dat de grootste redenen waarom we ons bij jullie hebben aangesloten."

Bedankt Katrien! Wil je zelf de charme van Delicatessen Cloetens beleven? Ga dan langs op de Helmetsesteenweg 175, 1030 in Schaarbeek.

Wil je zelf met je zaak aan de slag met Too Good To Go? Klik hier!
Wil je als consument samen met ons de strijd aangaan tegen voedselverspilling? Klik hier!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play