La Dotta, La Grassa, La Rossa: Bologna

a year ago

Benvenuto in Bologna, of zoals de echte Bolognesi het zeggen, “La Dotta, La Grassa, La Rossa”! Bologna is niet alleen gekend om zijn universiteiten, waarvan één de oudste van Europa is, maar het is ook een stad waar je kan proeven van een sublieme gastronomie en rood geschilderde daken en authenthieke gebouwen kan bewonderen. Bologna is één van de meest levendige en meeslepende steden in Italië.

Dichtbij de Piazza Maggiore, een plein gelegen in het historisch centrum van Bologna, zal je de meest onderscheidende attractie van de stad vinden, namelijk de torens van Garisenda en Asinelli. De bakstenen torens, die allebei scheef staan, zijn de ultieme eyecatchers van Bologna. Ze werden gebouwd om veiligheidsredenen en functioneerden ook als sociale prestige voor de rijke families (zij gaven ook de opdracht om de de torens te bouwen). Indien het weer het toelaat, kan je vanuit de top van de torens, de zee en de pre-alpen van de stad Veneto zien. Uiteraard dien je jezelf daarna te belonen met een ambachtelijk gebakje van bij Principe In Centro. Meer dan verdiend na een beklimming van 498 treden om het uitkijkpunt van de torens te bereiken. 


Stap verder langs de Via San Vitale, richting de universiteitsbuurt en je zal ongetwijfeld overweldigd worden door talrijke studentengroepen. Je vindt er ook een uitgebreid pakket van culturele activiteiten. Zo kan je een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum voor Industriële Kunst, de Davia Bargellini Galerij of de Internationale Museum- en Muziekbibliotheek. Als je zin krijgt om iets te eten, raden wij je aan langs te gaan bij de plaatselijke groente- en fruitmarkt die elke week op het Piazza Aldrovandi staat of een heerlijke dunne pizza van Novanta6 te proeven.

Wandel noordwaarts door het historische centrum van Bologna. Je komt terecht in het oude Joodse getto. Hierheen werden alle Joden geïsoleerd van de rest van de stad in 1566.

Het is een middeleeuwse wijk, gekenmerkt door smalle gekleurde straatjes, bruggen en verborgen doorgangen die het ene huis met het andere verbinden. Vroeger kon je in de hoofdstraat, de Via dell'Inferno, een groot aantal smederij winkels terugvinden.

Nood aan een opfrissing? Dan kan je hiervoor het best naar Papparè gaan, waar exotische smoothies, kleine gebakjes en nog veel meer lekkers op je zitten te wachten.

Onder de hoogtepunten van Bologna vinden we ook het centraal station terug. Kijk eens naar de stationsklok, die is gestopt om 10:25 ter nagedachtenis aan de explosie van 2 augustus 1980. Niet ver van het station ligt ook het Parco della Montagnola. Het is de oudste tuin van de stad en binnenin vind je een groot rond zwembad, gebouwd ter gelegenheid van een tentoonstelling in 1888. Daar kan je ook zitten op de befaamde trap Il Pincio Della Montagnola en genieten van een pizza of een focaccia bereid volgens de Bolognese traditie, door de Forno Brisa.

Het is eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een andere Europese stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek al onze lokale partners.

Download Too Good To Go

Nora Di Cesare
Team Marketing

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play