Kleine broer Valencia

a year ago

Een excuus heb je niet echt nodig om een bezoek te brengen aan Valencia. Genieten doe je er van het Mediterrane heldere water, de gastronomie, de cultuur en alle activiteiten die het hele jaar door in de stad worden georganiseerd. Waar je ook je tijd aan wilt besteden, wij geven enkele tips om ten volle van Valencia te genieten terwijl je de strijd aangaat tegen voedselverspilling!

Laten we onze ontdekkingstocht beginnen in het historische gebied van Valencia, op het beroemde plein Plaza de la Virgen. Dit plein huisvest de 3 meest symbolische gebouwen van de stad: de Catedral de Santa María, de Basílica de la Virgen de los Desamparados en het Palacio de la Generalidad. Verlaat het plein zuidwaarts langs Miguelete richting La Plaza de la Reina. Hier red je maaltijden bij La Auténtica en bij La Central.

Andere plekken die het bezoeken waard zijn zijn de Lonja de la Seda en de centrale markt van Valencia. Hier vind je een verscheidenheid aan lokale producten. Vlak ernaast vind je de Torres de Quart, een overblijfsel van de oude stadsomwalling en geflankeerd door de Río Turia. Een perfecte plek om te genieten van een geredde maaltijd van het lokale Tasting Tales of Poppyns Café. Hier vind je ook Mimondi en Fornelino voor de zoetebekken onder ons.

Vergeet de stranden van Valencia niet! Malva-rosa, el Saler, Pinedo… zijn slechts een handgreep van de prachtige stranden die de stad rijk zijn. Je vindt er ook enkele partners van Too Good To Go. Een maaltijd redden en genieten met uitzicht op de Middellandse Zee doe je makkelijk bij La Hacienda, ¡Que te como! of Be-Penya Roja.

Vergeet ook je ecologische voetafdruk niet wanneer je op reis bent. Vermijd zoveel mogelijk singe-use plastics en verplaats je op een verantwoorde manier. Valencia en omgeving zijn zeer goed te verkennen met de bus of op de fiets. Een paar kilometer uit de stad vind je het natuurpark La Albufera, die je op een duurzame manier kan verkennen.

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play