Kan je je Halloweenpompoen opeten?

9 months ago

Hoewel Halloween afkomstig is van enge verhalen en schrikbarende ervaringen, is het nu eerder een excuus om gezellig rond het haardvuur te kruipen met familie en vrienden. Of om een leuke activiteit te hebben met het gezin: pompoensnijden!


Pompoen als decoratie én als eten

Er zijn enorm veel verschillende soorten pompoenen en sommigen smaken beter dan anderen. Er is bijvoorbeeld de Hokkaido en de Butternut pompoen, die deel uitmaken van de “wintercollectie” der pompoenen. Die pompoenen hebben ook veel meer smaak dan bijvoorbeeld de Cucurbita pepo ... ook beter bekend als de Halloween pumpkin.

Als je je pompoen liever instelt als decoratiestuk, hebben wij wel een aantal handige tips om het traditionele pompoensnijden wat spicier te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bereiden van de pitten, het vruchtvlees en de overschot, zodat je dat alvast niet moet wegsmijten?

De pitten kan je heel gemakkelijk klaarmaken in de oven. Kruid de pitjes met zout, peper of chili en verspreid ze over een ovenschaal. Laat een paar minuten krokant worden in de oven, en eet ze daarna op met de hele familie als alternatief voor popcorn, gebruik ze in je granola, of eet ze op in je salad bowl. Het vruchtvlees van de pompoen kan je verwerken in een pompoencake bijvoorbeeld, maar is evengoed erg handig om je sauzen wat dikker te maken. Uiteraard kan je ook een overheerlijke pompoensoep maken, maar niet vergeten ze goed te kruiden! Zoals eerder gezegd, heeft de Halloweenpompoen niet zo veel smaak als zijn neefjes en nichtjes. Daarom, als je een pompoen gaat halen om er enkel mee te koken, koop je best een Hokkaido of een Butternutpompoen. Je kan die ook wel gebruiken als minder traditionele Halloweenversiering ... 

When the party’s over

Wanneer je je jaarlijkse dosis griezelen hebt gehad en de pompoenen hun werk hebben gedaan, kan er iemand anders van die enge groenten profiteren … jouw tuin! Leg de pompoenen bij elkaar op de composthoop, en laat ze langzaam door de natuur afbreken. Wie weet heb je dan volgend jaar kleine pompoentjes?

We all wish you a very happy Halloween!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play