Jan Busselen, PvdA

a year ago
"Wij stellen de overschakeling van de agro-industrie naar de agro-ecologie voor. Dat wil zeggen dat we biolandbouw, permacultuur, korte ketens actief willen ondersteunen vanuit de overheid. Om voedselverspilling nu tegen te gaan stellen we ook voor om supermarkten te verplichten om overschotten over te dragen aan sociale restaurants en voedselbanken."

Wanneer je stemt op 26 mei, spreek je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat het om een welbepaald thema:

Het debat over klimaatverandering en in die context ook de strijd tegen voedselverspilling.

Omdat het niet altijd gemakkelijk is om de politieke programma's van elke partij te ontcijferen, hebben Too Good To Go en FoodWIN hun vertegenwoordigers gevraagd zich over dit grote probleem te buigen. We vroegen om hun antwoord op twee simpele vragen:

  1. Hoe wil je de strijd tegen voedselverspilling aangaan tijdens de volgende legislatuur?
  2. Wat doet u tegen voedselverspilling?

Ontdek de antwoorden van Jan Busselen voor PvdA.

Ontdek de andere kandidaten

Marine Couturier
Food waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play