Is je keuken klaar voor de winter?

2 years ago

Frank Deboosere heeft het gezegd, de astronomische winter is bij deze officieel gestart. Donkere dagen, warmere kledij en (love it or hate it) een beetje sneeuw zijn het recept van de winter.

In samenwerking met onze partner BE O Versmarkt, een vaste waarde in het Gentse, maar vanaf januari 2019 ook een vaste waarde in Antwerpen, presenteert Too Good To Go jullie elk seizoen enkele tips om seizoensgebonden groenten & fruit te kopen.

De groenten die je moet proberen deze winter zijn voornamelijk knolgroenten (pastinaak, aardpeer, knolselder,…), vruchtgroenten zoals de pompoen en kolen (boerenkool, spitskool, savooi,…). Wat dacht je dus van een heerlijke lasagne van pompoen en pastinaak? Of je houdt misschien liever van een lichte maaltijd, dan is een stoofpotje met savooi en wortels wel iets voor jou! Simpelweg even zoeken op Google en een eindeloze lijst aan inspiratie zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kan met die vers gekochte seizoensproducten.

Toch eerder een fan van fruit? Hoe zomers het ook klinkt, citrusfruit is the way to go in de winter: appelsienen, pompelmoezen, citroenen en mandarijnen in overvloed. Start dus maar snel aan die citrussalade met Griekse yoghurt . Zet je toch liever je bakkunsten in de verf, tover dan een hartverwarmende mandarijntaart op tafel.

Ken jij nog fantastisch lekkere recepten met seizoensproducten, laat het ons weten!

BE O Versmarkt?

BE O Versmarkt werkt met verschillende boeren uit België, maar importeert ook een groot deel uit Sicilië, Spanje en Frankrijk. BE O zoekt steeds een evenwicht tussen kwaliteit en prijs. Door een rechtstreekse samenwerkingen met de boeren zorgen zij ervoor dat biologische producten, betaalbaar en meestal verpakkingsvrij beschikbaar zijn.

  • BE O Versmarkt Gent : Heilige Geeststraat 30- 9000 Gent
  • BE O Versmarkt Nevele : Steenputstraat 1A - 9850 Nevele
  • BE O Versmarkt Antwerpen : Lange Leemstraat 252 - 2018 Antwerpen
Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play