IKEA en Too Good To Go, samen tegen voedselverspilling!

a year ago

Bij IKEA vinden ze dat eten niet verspild mag worden. Daarom werken ze aan twee grote doelstellingen: Tegen eind augustus 2020 willen ze het voedselafval bij IKEA halveren. Daarnaast wilt men 90% van alle voedselafval recycleren, composteren of omzetten tot biogas. Daarom startte IKEA begin februari met een testproject in samenwerking met Too Good To Go. Vandaag kondigen we met plezier aan dat alle IKEA filialen in België beschikbaar zijn op de app.

De laatste 2 jaar werkte IKEA hard aan het verminderen van voedselverspilling - achter de schermen - in hun keuken. Voor een volgende stap wilde IKEA ook zijn klanten inschakelen. Daarvoor is Too Good To Go een uitstekende partner, waar we onze klanten op een directe manier kunnen bereiken. Daarnaast is de app makkelijk in gebruik voor zowel consument als medewerkers. Aldus Cihan Kökler (IKEA Food Operations Manager).


Wat valt er dan allemaal te redden?


Zoals jullie weten werkt Too Good To Go met verrassingspakketten. Het eten dat je redt bij Too Good To Go bestaat uit alle heerlijke en nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd. Zo ook bij IKEA : verwacht je aan een heerlijk samengestelde portie van restjes. Wie weet ga je zelf met een van de heerlijke dessertjes naar huis… Smakelijk!

Marine Couturier
Food waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play