November filmmaand: How to Feed the World

8 months ago

Even een korte pauze? Op zoek naar een korte film die een overzicht geeft van veel van de problemen met betrekking tot de toegang tot voedsel en de voedselonzekerheid waar we momenteel mee te maken hebben? Too Good To Go has got your back.

How to Feed the World?

"How to feed the world", geregisseerd door Denis van Waerebeke, zou op uw lijstje moeten staan. De 10 minuten durende kortfilm, oorspronkelijk gemaakt voor kijkers tussen negen en veertien jaar oud en gratis te bekijken op Vimeo, maakt gebruik van kleurrijke graphics om uit te leggen hoe de globalisering en de invloed van de handel in voedsel dat in verschillende delen van de wereld verkrijgbaar is. Hoewel het uitdelen van voedsel aan ondervoede mensen in armere landen tijdelijk kan helpen, kan deze daad de lokale economieën meer schade berokkenen en verdere problemen in stand houden, stelt de film. "How to Feed the World" dringt er bij de leden van de aarde op aan om samen te werken om duurzamer te eten om een duurzame oplossing te creëren. Het beveelt onder andere aan dat men een verschil kan maken door meer plantaardige producten te eten.

Waarmee je ook een verschil maakt, is door Too Good To Go te gebruiken!

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play