Hoe houd je je brood langer vers?

6 months ago

We kennen het verhaal: je wil 's morgens een lekkere, zachte boterham met choco eten. Je opent de broodzak en ... harde korsten staren terug. Hoe voorkom je dat je brood zo snel uitdroogt?

Jammer maar helaas: een plastieken zak

Wie zijn brood graag meerdere dagen achter elkaar zacht en mals heeft, bewaart het best in een afgesloten plastieken zak in een broodtrommel. Zorg ervoor dat de broodtrommel op een koele plaats staat, en dat die droog en fris is. Op die manier houd je je brood het langst vers. Wie houdt van brood met een krokante korst, bewaart het best in een papieren broodzak. We zijn echter geen fan van plastiek, dus hebben we nog wat andere tips voor jou verzameld!

Invriezen?

Joepie, brood kan goed worden ingevroren! In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, doet invriezen niets aan de kwaliteit van het brood. Koop een vers brood, neem bijvoorbeeld de helft eruit en stop het in een diepvrieszakje. Nadien neem je telkens wat je nodig hebt, en ontdooi het. Je brood komt altijd vers over en, geef toe, een warme boterham met choco ... ?!

Brood kan circa twee weken in de diepvries worden bewaard. Het kan ook langer, maar dan gaat je brood steeds meer uitdrogen. De krokante korst en malsheid van brood verminderen naarmate het brood ouder wordt. De kwaliteit ervan verandert echter niet. Alle vezels, vitamines, ... blijven gewoon in het brood aanwezig.

Nieuwe receptjes!

Als het te laat is, en je brood écht niet meer mals te eten is, kan je het altijd toasten. Dit kan bij gewone boterhammen, maar ook bij stokbrood kan het geen kwaad. Heb je koffiekoeken over die wat aan de harde kant zijn? Sprenkel er wat water over, en zet ze even in de oven. Zo ben je je eigen warme bakker!

Eet je niet graag toast? Maak dan verloren brood (of is het nu gewonnen brood)? Wat heb je nodig? Heel simpel: 2 dl melk, twee eieren, een klontje boter en wat bruine suiker. Sop de boterhammen in het mengsel, en bakken maar!

Brood in één stuk

Stel, je hebt een feestje. Je snijdt op voorhand het stokbrood of dat lekkere, donkere artisanale brood voor de gemakkelijkheid. Maar op het einde van de avond merk je dat het brood onaangeroerd is gebleven, en er nog heel veel stukken stokbrood over zijn. Wat doe je dan? Over invriezen hebben we het al gehad, dat is geen enkel probleem. Hoef je dat hele brood wel te snijden als er vier personen komen eten? Nee. Een ongesneden brood blijft langer vers! Zet het op tafel, en laat je gasten er zelf een stuk afsnijden. Nog leuk ook! 

Meer weten? Ga naar de website. 

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play