Hoe geniet je langer van je taartjes?

Wie graag geniet van allerlei soorten taartjes, wafels, chocoladebroodjes, croissants, ... kent het vast wel: ineens koop je véél te veel en krijg je het niet allemaal op. Maar hoe bewaar je nu het best zulke lekkernijen?

Eerste stap: koelkast!

Gebak, cake, taart, ... zijn op de dag van de aankoop het lekkerst. Maar ook in de frigo kunnen ze lang goedblijven! Dek taart en gebak met folie af of zet deze onder een taartstolp, zodat het gebak geen andere smaken op kan nemen van de andere producten en restjes die je in de koelkast hebt staan.

Heb je patisserie of koffiekoeken op overschot? Stop ze in Tupperware doosjes, en bewaar ze op een donkere, koele plaats. Zet bij voorkeur geen verschillende koffiekoeken bij elkaar: chocoladebroodjes bij chocoladebroodjes en gebakjes bij gebakjes. Zo zorg je ervoor dat de smaken goed blijven en ze niet te snel uitdrogen!

Cake kun je het beste bewaren in een goed sluitende verpakking. Wikkel hem bijvoorbeeld in met ­folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. In deze verpakking kan cake ook uitstekend worden ingevroren.

Diepvries?

In je diepvries kan alles lang goedblijven: ook taart! Wat betreft taart met slagroom: die kan je best zo snel mogelijk opeten, maar banketproducten zonder slagroom kunnen ongeveer een maand in de vriezer worden bewaard! Zo heb je altijd het gevoel dat je je eigen patisseriewinkel hebt als je je diepvries induikt ;-). 

Heb je meer tips? Laat het ons dan zeker weten!  

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play