Groots en klein : Oslo

a year ago

Waarom niet profiteren van een prachtig fietsweekend in de grootste stad en hoofdstad van Noorwegen? Oslo beschikt over een gezellige combinatie van rijke historiek en hippe en trendy café's, restaurants en bars verspreid over de stad. Je kan je het best verplaatsen per fiets of te voet, maar de stad heeft ook een goed uitgewerkt netwerk van openbaar vervoer. Die van Oost naar West, van Noord naar Zuid en zelfs over het water heen brengt.

De Opera in Bjørvika is een belangrijk symbool van Oslo geworden en is voor veel toeristen een ultieme must-see. Zodra de fotosessie over is, is het amper een paar minuten lopen naar Åpent Bakeri Barcode waar je een maaltijd kan redden met heerlijke gebakjes die je verderop op een mooie locatie kunt opeten.

Een ander interessant gebied in Oslo is, de Grünerløkka. Het voormalige industriegebied is getransformeerd tot het symbool van het jonge en hippe Oslo, met een talrijke keuze aan cafés, bars en restaurants. Hier kan je ook verschillende Too Good To Go maaltijden redden. Probeer eentje te redden bij de Chillout Travel Store. Van hieruit is het niet ver wandelen naar een aantal prachtige parken in Oslo. Wat verderop zal je de Botanische Tuin van Oslo tegenkomen, waar je verder kunt genieten van je geredde maaltijd in een kader van prachtige planten en bloemen.

Volgens de locals is Aker Brygge een geliefde plek voor een hapje, een drankje of een ijsje. Als je ver genoeg doorloopt kom je uit bij Tjuvholmen. Hier vind je het befaamde Astrup Fearnley Museum, waar je eten kan redden in het museumcafé. Ga dan gewoon op de rand van de pier zitten, strek je benen uit en geniet van het Oslo Fjord terwijl je eet en geniet met een vriend.

Naast lekker eten zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je in Oslo kunt ontdekken. Het is dus zéker de moeite waard om ook één van deze suggesties te doen:

  • Een gemakkelijke, groene manier om je door de stad te kunnen verplaatsen, is door gebruik te maken van Oslo Bysykkel (a.k.a. stadsfietsen). Download hiervoor de Bysykkel app, ontgrendel vervolgens een fiets en ga snel van punt A naar punt B.
  • Sørenga Sjøbad is in Oslo de populairste plek om te gaan zwemmen. Bij mooi weer loopt het hier bijna over van zwemmende locals en toeristen. Wil je het liever wat romantischer? Dan kan je er ook een kajak of een boot huren en zo een rustige tocht maken over het fjord.
  • Met de mobiele app Ruter Billet koop je gemakkelijk een transportkaartje en reis je snel door Oslo met het openbaar vervoer. Supertip: koop een kaartje op Ruter Billet om een korte boottocht te maken naar de prachtige, historische eilanden van Hovedøya en Gressholmen, net buiten het centrum.
  • Noors kraantjeswater is schoon en smaakt ook goed. Vergeet je herbruikbare fles dus niet als je reist naar Oslo en bespaar heel wel geld door de aankoop van plastic flessen te vermijden! 

Ondertussen hebben we de meest gesuggereerde plaatsen om voedsel te besparen hierboven vernoemd, maar we kunnen het niet laten om nog enkele toffe suggesties mee te geven:

  • Red een heerlijk deel van het ontbijtbuffet in één van de vele Scandinavische hotels in Oslo.
  • Zin in sushi? Dan ga je het best langs bij Yo! Sushi om een box te redden.
  • Verken de Mathallen van Oslo! Naast een uitgebreid aanbod van Too Good To Go locaties die in de app zijn inbegrepen, vind je er ook verschillende nieuwe gerechten om uit te proeven. 

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Magnus Brune
Community manager

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play