Gent, de thuisstad van Too Good To Go België

a year ago

Gent, de thuisstad van Too Good To Go België en de derde grootste stad van België. Ontdek de stad door te verdwalen in middeleeuwse straatjes en kom terecht op een van de vele historische pleintjes die de stad rijk is. Bij mooi weer verzamelen studenten en locals op de graslei. Doe hetzelfde en dompel je onder in het "vree wijze" unieke sfeertje. De ideale plek om te genieten van een geredde maaltijd van een van de meer dan 200 lokale partners van Too Good To Go.

De skyline van Gent wordt bepaald door zijn 3 torens die pal in het midden van het historische stadscentrum staan. Bereid je dus voor op een bezoek aan De Sint-Niklaaskerk, het belfort en de Sint Baafskathedraal door in het aanpalend parkje te genieten van heerlijke geredde brunch van bij de nabijgelegen hotels Novotel of Ibis. Van hieruit ligt de volledige stad aan je voeten. Welke richting je ook uitgaat, teleurstellingen zijn hier niet aan de orde.

Bij het vallen van de avond begint de buurt rond de Sint-Jacobskerk op te leven (Bij Sint-Jacobs). Start je avond in een van de vele bars die de buurt rijk is. Het laat maken doe je traditioneel in de Charlatan - al 30 jaar lang oord van verderf en muziek -. Voor het feesten toch een maaltijd redden? wat dacht je van Le Petit Botanique of het heerlijke veganistische Mie Vie.

Op zoek naar een authentiek en lokaal via Too Good To Go? Wanneer je geluk hebt kan je een heerlijke maaltijd redden bij Het Groot Vleeshuis. Hoe klinkt een boterham met "Uuflakke"? Heerlijk met mosterd, uitjes en augurken. Het gebouw was oorspronkelijk een overdekte markt waar de verkoop van vlees plaatsvond. Ook vandaag hangt er nog ham te drogen.

Gent klimaatstad! Gent heeft de ambitie om in 2050 zo goed als geen negatieve impact meer op het klimaat te maken. Daarom koos ook Too Good To Go deze stad als uitvalbasis.

  • Meer dan 200 lokale partners redden samen met ons dagelijks eten van de vuilnisbak. Met honger naar huis gaan, niet hier!
  • De volledige stadskern is autovrij (met uitzondering voor de bewoners). Een aangename fiets- en wandelstad dus! De stad met de fiets verkennen kan via www.fietsambassade.gent of het nieuw geïntroduceerde Donkey Republic
  • Geniet van je koffie onderweg zonder een wegwerpbeker te gebruiken. Gebruik een Billie cup en geniet met minder negatieve impact : www.billiecup.be

We vernoemden hierboven al veel van de populaire zaken onder onze gebruikers. We willen er echter nog enkelen met jullie delen:

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle partners om je heen!

Download Too Good To Go

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play